понеділок, 09 січня 2012 13:12

В Ірані засудили до смертної кари американця

В Ірані засудили до смертної кари американця

В Ірані засудили до смертної кари громадянина США іранського походження. 28-річного Аміра Мірзу Хекматі визнали винним у шпигунстві на користь США.

За даними іранської влади, він співпрацював з ЦРУ. У відеозаписі, який раніше було показано по іранському телебаченню, Хекматі зізнався, що мав потрапити в іранську розвідку для передачі дезінформації. Однак іранські спецслужби дізналися про цю операцію та затримали Хекматі на в'їзді до Ірану.

Хекматі, як стверджувалося в публікації Tehran Times, зокрема, розповів, що студія Kuma Games створює пропагандистські ігри на замовлення ЦРУ. Студія, яка перебуває у Нью-Йорку, розробляє безкоштовні шутери. Багато епізодів в цих іграх засновані на реальних операціях американських збройних сил.

Про арешт Хекматі стало відомо 17 грудня 2011 року. За даними ЗМІ, у нього є також іранське громадянство. З посиланням на дані іранського телебачення повідомлялося, що Хекматі почав службу в американській армії в 2001 році і проходив навчання на розвідника протягом десяти років.

Згідно з цими даними, до переїзду в Іран він перебував на американській базі Баграм в Афганістані. Вашингтон вимагав звільнення Хекматі. Повідомлялося, що Хекматі народився в штаті Арізона. Його родичі в США заперечують, що він був шпигуном. За їхньою версією, Хекматі вирушив до Ірану провідати бабусь.

 

Зараз ви читаєте новину «В Ірані засудили до смертної кари американця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути