Ексклюзиви
понеділок, 26 травня 2014 16:42

У Харкові міліція "прикрила" фірму, яка створила понад 80 порносайтів

У Харкові міліція "прикрила" фірму, яка створила понад 80 порносайтів
Фото: thenewsit.ru

Під виглядом офіційно зареєстрованої фірми у Харкові група з 10 осіб створювала та обслуговувала веб-портали, кожен з яких щодоби відвідували від 7 до 10 тисяч унікальних користувачів, повідомляє прес-служба МВС.

Зловмисники протягом тривалого часу займалися виготовленням та збутом продукції порнографічного характеру.

Організатором угруповання був мешканець Харкова. Він зареєстрував приватну фірму, що офіційно надавала послуги зі створення та обслуговування веб-сайтів. Організатор також орендував офісне приміщення в одному із найбільших бізнес-центрів Харкова.

Під виглядом легальної підприємницької діяльності із дизайну та програмування веб-сайтів 10 членів ОЗГ займалися розробкою та технічною підтримкою кількох великих порнографічних веб-порталів.

На одному з подібних ресурсів було зареєстровано понад 14 тисяч порномоделей, а сайт щодня відвідувало більше 10 тисяч користувачів мережі Інтернет.

Починаючи із 2012 року, зловмисники були причетними до розробки більш як 80 великих порнографічних веб-порталів. Кожен з них має понад 7 тисяч унікальних відвідувачів щодоби. Учасники групи створювали як звичайні, так і версії для мобільних телефонів та планшетних комп'ютерів.

Функціонування злочинної групи було високоорганізованим та базувалося на застосуванні найсучасніших видів комунікацій. Роботи зі створення чергового проекту були розподілені між учасниками ОЗГ та координувалися в режимі он-лайн. Вартість розробки одного сайту коливалася залежно від його складності і складала від 1,5 до 3 тисяч доларів США. Оплата послуг здійснювалася через системи он-лайн платежів.

Членам ОЗГ загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років з конфіскацією порнографічної кіно- та відеопродукції, а також засобів її виготовлення. Ведеться слідство.

 

Зараз ви читаєте новину «У Харкові міліція "прикрила" фірму, яка створила понад 80 порносайтів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути