Ексклюзиви
пʼятниця, 18 серпня 2023 14:49

Спецтема: Війна Росії проти України

У ГУР спрогнозували, коли і чим закінчиться війна

У ГУР спрогнозували, коли і чим закінчиться війна
Сили оборони продовжують звільнення територій і загарбникам не вдасться залякати Україну і українців, запевнив представник ГУР Андрій Юсов. Фото: ГУР

Війна закінчиться звільненням українських земель і встановленням вільної незалежної держави української суверенної як невід'ємної складової європейської, євроатлантичної спільноти.

Сили безпеки і оборони, весь український народ роблять усе можливе для того, щоб перемога була якомога швидше. Про це у коментарі "УНІАН" заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов.

"Звичайно, ми не будемо говорити про календарі, про дати. Але українські Сили безпеки і оборони, весь український народ роблять усе можливе для того, щоб ця дата була якомога швидше", – зазначив він.

Також на запитання, з чим пов'язане збільшення кількості обстрілів по Україні останнім часом, Юсов зауважив, що окупанти намагаються і далі нищити українську цивільну інфраструктуру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розвідка попередила українців про небезпеку

"Ми бачимо, що після свідомого розриву і виходу із "зернової угоди" ворог і держава-агресор інтенсифікували обстріли української цивільної інфраструктури, зокрема портової і зернової", – сказав він.

Разом з тим, зауважив представник ГУР, додатково це є відповіддю на успіхи українських Сил оборони з деокупації територій України.

"Тим не менше, Україна продовжує звільнення власних територій і загарбникам не вдасться залякати Україну і українців", – наголосив Юсов.

На запитання, чи може це бути пов'язане з наближенням 24 серпня, і чого українцям очікувати цього дня, він зауважив, що "24 серпня нам потрібно очікувати відзначення (Дня Незалежності України – Gazeta.ua) в надзвичайно складних умовах, в умовах повномасштабного вторгнення і війни".

"Але, тим не менше, відзначення відновлення Української державності і незалежності Української держави. І цього року, і наступного, і ще багато-багато років поспіль українці будуть відзначати у власній державі свято незалежності. І ворогу не вдасться це зіпсувати", – підкреслив представник ГУР.

Водночас він зауважив, що уважними та обережними усе ж потрібно бути, та реагувати на сигнали повітряної тривоги.

"Сили безпеки і оборони і в ці дні, як і в інші, готові до відбиття агресії, зокрема і ракетних терористичних ударів. І готові до того, щоб боронити і звільняти нашу землю. Паніки не має бути, але уважними треба бути всім", – наголосив Юсов.

В осінньо-зимовий період Росія знову має намір атакувати нашу критичну інфраструктуру, зокрема енергосистему.

Для цього росіяни накопичують озброєння та проводять розвідку для визначення пріоритетних об'єктів на території нашої держави. Про це в інтерв'ю OBOZREVATEL повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький.

Скібіцький підтвердив, що Росія намагатиметься відправити Україну в блекаут, використовуючи ракетне озброєння та дрони далекого радіуса типу Shahed.

Зараз ви читаєте новину «У ГУР спрогнозували, коли і чим закінчиться війна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути