пʼятниця, 14 вересня 2012 14:12

У Єгипті поліція відкрила вогонь по демонстрантах: поранено більше 200 людей
7

Демонстранти закидали камінням поліцейських
Фото: Фото: Reuters
Поранення отримали 224 демонстрантів
Правоохоронці застосували сльозогінний газ і гумові кулі
Поліцейським вдалося відбитися

У Єгипті обурені американським фільмом демонстранти закидали камінням поліцейських, які охороняли посольство США у Каїрі.

Як уточнює CNN, декілька сотень демонстрантів зібралися біля посольства в ніч на 14 вересня. Вранці протестувальники почали закидати поліцейських, які охороняють будівлю камінням. У відповідь правоохоронці застосували сльозогінний газ і гумові кулі.

В результаті зіткнень, передає телеканал, поранення отримали 224 демонстрантів, серед поліцейських постраждала 31 людина. При цьому 37 демонстрантів були арештовані. Після відбиття удару маніфестантів поліція почала споруджувати на підходах до посольства триметрову стіну з бетонних блоків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Лівії впіймали ймовірних вбивць американського посла

П'ятничні заворушення стали продовженням протестів, викликаних фільмом "Невинність мусульман", знятим у США незалежними авторами. 11 вересня мусульмани напали на американське посольство у Каїрі, зірвавши американський прапор і замінивши його прапором "Аль-Каїди". У той же день протестувальники атакували консульство США в Бенгазі, убивши американського посла і трьох співробітників консульства.

У перебігу наступних днів антиамериканські демонстрації прокотилися по країнах Близького Сходу. Найбільші заворушення сталися у Ємені, де навколо американського посольства зібралися близько п'яти тисяч осіб. У ході зіткнень зі співробітниками правоохоронних органів загинули чотири демонстранта.

Зараз ви читаєте новину «У Єгипті поліція відкрила вогонь по демонстрантах: поранено більше 200 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути