четвер, 17 березня 2011 16:01

У Дніпропетровську слідчий "погорів" на хабарі в 400 тисяч

У Дніпропетровську слідчий "погорів" на хабарі в 400 тисяч

Учора, 16 березня, о 18:00 співробітники Управління внутрішньої безпеки Главку МВС у Дніпропетровській області спільно з працівниками СБУ затримали слідчого відділу розслідування ДТП слідчого управління облуправління міліції, державного службовця 13 рангу.

Як повідомив главок МВС у Дніпропетровській області, слідчого затримали при отриманні грошей в сумі 400 тисяч гривень за сприяння у вирішенні питання в суді про пом'якшення покарання підсудному.

Водночас, вищевказаний слідчий за родом своєї діяльності не мав ніякого службового відношення до даної кримінальної справи. Як зазначили в міліції, після звільнення з органів внутрішніх справ у 2007 році він перебував на пенсії, займався адвокатською діяльністю. У 2011 році його взяли на посаду слідчого управління ГУ МВС області як державного службовця. За функціональними обов'язками займався методичною роботою та в своєму провадження ніяких кримінальних справ не мав.

16 березня 2011 року його затримали згідно зі ст. 115 Кримінально-процесуального кодексу України, прокуратурою Дніпропетровської області порушено кримінальну справу за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (отримання хабара в особливо великому розмірі).

Нагадаємо, заступник начальника Антикорупційного бюро Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України Олег Бех повідомив, що середня сума хабара в Україні у січні-лютому 2011 року склала 177 тис. грн. За цей же період загальна сума одержаних чиновниками хабарів склала більше 12,62 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «У Дніпропетровську слідчий "погорів" на хабарі в 400 тисяч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути