неділя, 29 січня 2023 02:59

Спецтема: Війна Росії проти України

У чому небезпека ворожих аеродромів в Криму: Сили оборони пояснили

У чому небезпека ворожих аеродромів в Криму: Сили оборони пояснили
ЗСУ вдарили по російській авіабазі в Новофедорівці під Саками. Фото: Укрінформ

Росія використовує аеродроми в окупованому Криму для війни проти України.

З аеродромів Криму окупанти не тільки атакують Україну, але й використовують як логістичні хаби. Про це в ефірі телемарафону заявив Євген Єрін – начальник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку, повідомляє 24 Канал.

За словами Єріна, російська авіація, яка базується на аеродромах Криму, становить таку ж небезпеку, що й авіація окупантів на території Росії, біля Каспійського моря. А також дальня авіація, яка може діяти за тисячі кілометрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Готували війну: навіщо насправді Росії потрібен Крим

Кримські аеродроми використовуються Росією не тільки для нанесення ракетних ударів. Також, як каже речник Сил оборони, росіяни використовують їх як транспортне джерело логістичного забезпечення, яким окупанти можуть поповнювати свої запаси й здійснювати ротацію сил.

Серія вибухів на окупованих аеродромах змусила Росію перекинути частину своєї авіації та діяти більш обережно. Крім того, у жовтні було серйозно пошкоджено Кримський міст. Та Росія так і не відповіла ескалацією, зокрема – погрози ядерною зброєю залишилися тільки словами.

Союзники України почали сходитися на думці, що наша країна має право визволити Крим військовим шляхом. Президент Володимир Зеленський відкрито попросив партнерів надати далекобійну зброю.

Також головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний пояснював, що якщо Сили оборони повернуть контроль над Мелітополем, то зможуть дістати окупантів у Криму.

Анексований Росією Крим можна звільнити до кінця літа, якщо українська армія отримає від країн-партнерів необхідну зброю, зокрема далекобійні ракети ATACMS. Таку думку в інтерв'ю New Voice висловив колишній командувач армії США в Європі Бен Годжес.

Крим можна звільнити від російських загарбників, якщо перерізати російську логістику до півострова. Генерал впевнений, що українські війська мають перекрити постачання російської армії через Маріуполь і Мелітополь.

Зараз ви читаєте новину «У чому небезпека ворожих аеродромів в Криму: Сили оборони пояснили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути