Ексклюзиви
пʼятниця, 11 жовтня 2013 17:00

У Чернігові чоловік холоднокровно вбив сестру та її доньку

8 жовтня у Чернігові поховали Тетяну та Катерину Хілкових - маму та доньку. Тетяні Хілковій було 43 роки. Доньці Катерині - лише 22. Обидві були танцівницями. Керували студією естрадно-спортивного танцю "Реверанс".

6 жовтня ввечері сусіди їх знайшли мертвими у власній квартирі в центрі Чернігова по провулку Коцюбинського. Викликали міліцію. Проте ні скандалів, ні криків про допомогу вони не чули. Чоловік Тетяни, 45-річний Андрій, того вечора був на чергуванні. Він працює на швидкій, у бригаді психіатричної допомоги.

"Востаннє я говорив із дружиною в 19.30. Якби вона була чимось стривожена, я б це відчув. Таня була абсолютно спокійна, ми будували плани на наступний день. Я досі не можу отямитися, бо ми були дружніми, спілкувалися 24 години на добу. Зараз вдома не живу, ночую у друзів. Але квартиру продавати не буду, бо там все нагадує про моїх дівчат. Мушу жити, тільки не знаю, як змиритися з їхньою смертю", - розповідає Андрій Хілков.

За словами сусідів, близько дев'ятої вечора хтось почав дзвонити у двері і просив викликати міліцію. Всі побоялися відчинити. Але одна сусідка наважилася. Вона і дізналася, що брат Тетяни, 32-річний Віталій, вбив сестру та племінницю.

"Це людина неадаптована до життя. Він сидів у мами на шиї, ніде не працював, цілими днями міг спати, не виходити на вулицю. Він навіть не ходив до магазину по хліб чи молоко. А вночі міг встати, та грати до ранку ігри на комп'ютері. Мою Таню це дратувало, вона заставляла брата працювати, говорила про це мамі. Але мама Тані померла від раку печінки 2 жовтня. Квартиру нікому не заповідала. Просто просила дружину придивитися за братом. Щоб він житло не програв, не пропив, щоб не став бомжем. Він напевно вирішив, що дружина забере квартиру собі, тому й вбив моїх дівчат. Ми самодостатня сім'я, всі працювали. Я, ще крім лікарні, викладав акробатику на студії. На наші потреби вистачало. Тим більше, у нас трикімнатна квартира", - продовжує Андрій.

На відтворенні подій злочину Віталій розповів, що подзвонив у домофон. Тетяна одразу впустила в під'їзд, і сама відчинила двері. Без слів, він вдарив її ножем, тоді убив племінницю.

"Наразі призначені експертизи, маємо встановити, чи людина здорова. Сусіди кажуть, що він хворий на шизофренію, але ніяких підтверджувальних документів немає. Якщо провину доведуть, йому загрожує від 15 років позбавлення волі до довічного. Це вже вирішить суд", - коментує речник Чернігівської обласної міліції Сергій Бриль, 44 роки.

Зараз ви читаєте новину «У Чернігові чоловік холоднокровно вбив сестру та її доньку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути