субота, 25 березня 2023 21:17

У Білорусі набув чинності закон про смертну кару за державну зраду

У Білорусі набув чинності закон про смертну кару за державну зраду
9 березня самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко підписав закон, що передбачає смертну кару для чиновників і військових, які вчинили "державну зраду". Фото: Getty Images

У суботу, 25 березня, у Білорусі набув чинності закон, який передбачає можливість застосування смертної кари щодо посадових осіб за державну зраду.

Проект закону "Про зміну кодексів з питань кримінальної відповідальності" було внесено Радою міністрів до Палати представників (нижня палата) Національних зборів Білорусі наприкінці жовтня 2022 року. На початку грудня його було прийнято у першому читанні, наприкінці лютого 2023 року – у другому.

Наприкінці лютого документ схвалив Рада Республіки (верхня палата), 9 березня його підписав самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін заявив про ядерну зброю у Білорусі

Нормативний акт був опублікований у Національному правовому інтернет-порталі 14 березня, і набув чинності через 10 днів.

Законом вносяться зміни до частини 2 статті 356 Кримінального кодексу (КК) Білорусі "Зрада державі".

За цим законом передбачається можливість застосування покарання у вигляді довічного позбавлення волі або страти за зраду державі, вчинену посадовою особою, яка обіймає державну посаду.

9 березня самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко підписав закон, що передбачає смертну кару для чиновників і військових, які вчинили "державну зраду".

Лукашенко підписав закон "Про зміну кодексів з питань кримінальної відповідальності".

Законодавча норма передбачає поширення кримінальної відповідальності за зраду державі, вчинену посадовою особою, на всіх осіб, які обіймають державні посади.

Зараз ви читаєте новину «У Білорусі набув чинності закон про смертну кару за державну зраду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути