Ексклюзиви
неділя, 13 листопада 2022 14:05

У Білорусі в небо піднімали літак РФ з "Кинджалом" на борту

У Білорусі в небо піднімали літак РФ з "Кинджалом" на борту
На території Білорусі зафіксували в небі російський військовий МіГ-31К із ракетою "Кинджал". Фото: t.me/Hajun_BY

Коли в більшості областей України у неділю, 13 листопада, була повітряна тривога, на території Білорусі зафіксували в небі російський військовий МіГ-31К.

Цього разу, на відміну від попередніх випадків, літак мав на борту гіперзвукову аеробалістичну ракету Х-47М2 "Кинджал". Про це повідомляє моніторингова група "Беларускі Гаюн". Група оприлюднила фотодокази.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На прикордонні Білорусі посилюється "соціальна напруга" – ЗСУ назвали причину

Там стверджують, що це перше фото, де зафіксовано, як МіГ-31К ВКС РФ несе на собі ракету "Кинджал". Це свідчить, зокрема, про переобладнання цього літака під такі типи ракет. Це вже третій такий літак на території Білорусі.

"По-друге, цей знімок повністю підтверджує припущення моніторингової групи "Беларускі Гаюн" ще від 18 жовтня. Тоді ми підтвердили, що 16 жовтня до Білорусі прибули саме три літаки спецмодифікації Міг-31К, які можуть нести на собі гіперзвукові аеробалістичні ракети Х-47М2 "Кинжал" і здатні запускати їх на відстань 2000 км", ‒ йдеться у повідомленні.

Збройні Сили Білорусі абсолютно не вмотивовані для вторгнення в Україну. Вони слабкі та не мають належної підготовки для наступу. Багато військового обладнання Білорусі вже передано Росії. Проте білоруська армія може напасти під тиском російського командування. Про це сказав британський полковник Глен Грант.

Командувач Об'єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв перевірив бойову готовність та злагодженість дій підрозділів із відбиття можливого вторгнення противника на північному напрямку з території Росії та Білорусі.

Зараз ви читаєте новину «У Білорусі в небо піднімали літак РФ з "Кинджалом" на борту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути