Ексклюзиви
понеділок, 02 березня 2020 13:24

В автомобілях на продаж СБУ знайшла кокаїну на 90 млн грн
7

СБУ попередила спробу контрабанди в України 30 кг кокаїну
Фото: ssu.gov.ua
СБУ попередила спробу контрабанди в України 30 кг кокаїну
СБУ попередила спробу контрабанди в України 30 кг кокаїну
СБУ попередила спробу контрабанди в України 30 кг кокаїну
СБУ попередила спробу контрабанди в України 30 кг кокаїну

Служба безпеки України попередила ввезення в країну понад 30 кг кокаїну з однієї з країн Латинської Америки. Контрабанду організувало міжнародне транснаціональне злочинне угруповання.

Оперативники спецслужби встановили, що усередині лютого поточного року до Морського торговельного порту "Южний" на Одещині з однієї з південноамериканських країн надійшов вантажний контейнер із автомобілями.

Під час поглибленого митного огляду вантажу правоохоронці виявили 31 брикет із високоякісним кокаїном, загальною вагою майже 31 кг. Орієнтовна вартість вилученого наркотику на "чорному" ринку становить понад 90 млн грн. Потім співробітники СБУ задокументували протиправну діяльність учасників організованого угруповання. Зокрема, встановили, що частину ввезеного кокаїну зловмисники планували контрабандою перемістити у країни Європейського Союзу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Машину консула було набито контрабандою – дипломата затримали

Під час проведення контрольованої спецоперації правоохоронці "взяли" у Києві трьох учасників угруповання, у тому числі одного іноземного співорганізатора наркобізнесу. Затримання відбулось після закладання брикетів з кокаїном до спеціально виготовленого тайника в автомобілі кур'єра для перевезення до ЄС. За наявними даними, учасники угруповання планували протягом поточного року здійснити ще декілька контрабандних поставок до нашої країни: майже 500 кг кокаїну для подальшого збуту в Україні та країнах ЄС.

Зараз тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до організації та участі в контрабанді наркотиків. Операція проводилась Головним управлінням з боротьбиі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України спільно з управлінням СБУ в Одеській області, Державною митною службою та Державною прикордонною службою під процесуальним керівництвом Київської місцевої прокуратури №6.

На кордоні в Одеській області затримали іноземця, який доставляв наркотики у Молдову через Україну.

У пункті пропуску "Кучурган - Первомайськ" правоохоронці затримали громадянина Молдови, який мав намір перемістити наркотичні засоби і психотропні речовини. Серед них - амфетамін і кокаїн.

Зараз ви читаєте новину «В автомобілях на продаж СБУ знайшла кокаїну на 90 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути