Ексклюзиви
четвер, 18 жовтня 2012 11:08

В Афганістані 20-річній дівчині відрізали голову за відмову займатися проституцією

В Афганістані 20-річній дівчині відрізали голову за відмову займатися проституцією
До проституції жінку схиляв її чоловік. Фото: news.volyninfo.com

Поліція Афганістану заарештувала підозрюваних у звірячому вбивстві молодої заміжньої жінки. Мотивом розправи стала її відмова торгувати власним тілом. Причому в ролі сутенерів виступали родичі жертви, в тому числі її чоловік.

У вбивстві 20-річної мешканки провінції Герат, скоєному на минулому тижні, підозрюються її чоловік, свекор і свекруха. Усі вони заарештовані, пише газета The Daily Telegraph з посиланням на начальника поліції Герата Абдула Джафара Сайєдзаду.

Також узятий під варту молодий чоловік на ім'я Наджібулла, який хотів заплатити за секс з потерпілою, а потім вбив дівчину.

За даними поліції, вбита Ма Гюль вийшла заміж чотири місяці тому. Після цього новоспечена свекруха неодноразово намагалася схилити дівчину до проституції. На допиті Наджібулла пояснив, що саме літня родичка потерпілої вмовила його вбити Ма. Зловмисник дочекався, коли її чоловік поїхав з дому в свою пекарню, а потім проник в оселю дівчини.

"За допомогою її свекрухи я вбив дівчину, використовуючи ніж", - додав Наджібулла.

Злочинець відрізав жертві голову.

Додамо, що в минулому році міжнародну популярність отримав схожий випадок. Тоді неповнолітню дівчину Сахар Гюль після весілля намагалися примусити до проституції родичі її чоловіка. Вони били жертву і п'ять місяців тримали її замкненою в туалеті, поки заручницю не звільнила поліція.

Вбивство Ма Гюль відбулося на тлі хвилі міжнародних протестів, викликаних розстрілом 14-річної пакистанської дівчини Малали Юсафзай. З юною блоггершою розправилися таліби через її правозахисну діяльність і боротьбу за права жінок. Тим часом в Афганістані насильство над жінками в різних формах є звичайним, вважають експерти.

Зараз ви читаєте новину «В Афганістані 20-річній дівчині відрізали голову за відмову займатися проституцією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути