середа, 27 липня 2022 08:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Ранкова атака РФ на Харків: розповіли про поранених і руйнування

Ранкова атака РФ на Харків: розповіли про поранених і руйнування
Росіяни вранці завдали ударів по Індустріальному та Новобаварському районах Харкова. Фото: t.me/kharkivlife

На світанку російські окупанти обстріляли Індустріальний район Харкова.

Поранення отримали шестеро людей, повідомив вранці 27 липня Харківський міський голова Ігор Терехов у Telegram.

"По обстрілу Індустріального району. Є поранені, усіма зараз займаються наші лікарі. Був ще ранковий приліт у Новобаварський район. Там, на щастя, без постраждалих і без пожежі. Але в житловому будинку вибиті вікна", – написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Атака Чугуєва: показали нові фото з наслідками

В Індустріальному районі окупанти пошкодили будівлю об'єкту критичної інфраструктури. Унаслідок обстрілу горіли також вісім автомобілів, повідомив у середу голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов у Telegram.

"Протягом доби окупанти обстрілювали Чугуївський, Харківський і Богодухівський райони. У Чугуївському районі окупанти зранку частково зруйнували триповерхову адміністративну будівлю лісового коледжу", – ідеться у повідомленні.

У Харківському районі вчора у селі Циркуни унаслідок обстрілу виникла пожежа в приватному будинку. Після 21:00 в Дергачівській громаді внаслідок обстрілу горів двоповерховий будинок та автомобіль. У Богодухівському районі в селищі Золочів зруйновані приватний будинок та фермерське господарство. Постраждалих немає.

Водночас на Харківщині тривають бої з окупантами.

"Зі ствольної та реактивної артилерії росіяни завдавали ударів по Харківу, Чугуєву, Шевелівці та Краснопіллю. За допомогою понтонних переправ загарбники намагаються покращити свою логістику. Ворог намагався розкрити побудову оборони українських військ в районі населеного пункту Чепіль, але наші захисники знешкодили окупантів", – додав Синєгубов.

О 4:25 ворог обстріляв Індустріальний район Харкова ракетами С-300. Нарахували щонайменше два "прильоти". На місці працюють рятувальники.

Росіяни минулої ночі також обстріляли із С-300 Харків і Чугуїв. Вчора російські загарбники близько 5:00 завдали ударів по цивільній інфраструктурі Слобідського району Харкова. За попередніми даними, постраждалих від ранкової атаки Харкова немає. Водночас окупанти знову завдали ударів по Чугуєву Харківської області. Є влучання по критичній інфраструктурі. Рятувальники продовжують розбирати наслідки вчорашніх руйнувань будинку культури, де в підвалі досі залишаються люди.

Зараз ви читаєте новину «Ранкова атака РФ на Харків: розповіли про поранених і руйнування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути