четвер, 29 листопада 2012 16:33

Ураган "Сенді" завдав шкоди Нью-Йорку в 19 млрд доларів
18

"Сенді" забрав у США життя більше ста людей
Фото: Фото: Reuters
Збиток, за попередніми даними, склав більше 50 млрд доларів
Нью-Йорк і Нью-Джерсі будуть не єдиними штатами, які звернуться за фінансовою підтримкою до федерального уряду
Приватні страхові компанії виплатять постраждалим близько 3,8 млрд доларів
Допомогу мають намір запросити кілька штатів східного узбережжя країни

Ураган "Сенді", що обрушився в кінці жовтня на східне узбережжя США, завдав економіці Нью-Йорка збиток у розмірі 19 млрд доларів. Таку цифру озвучив у понеділок мер найбільшого американського мегаполісу Майкл Блумберг.

Градоначальник повідомив, що приватні страхові компанії виплатять постраждалим близько 3,8 млрд доларів. Ще 5,4 млрд доларів відшкодує Федеральне агентство з надзвичайних ситуацій /ФЕМА/. 9,8 млрд доларів Блумберг має намір запросити у федерального уряду. В середу мер вирушить до Вашингтона для переговорів на цю тему з членами Конгресу США. За словами градоначальника, одне лише транспортне управління міста зазнало збитків у розмірі понад 1 млрд доларів, включаючи 800 млн доларів, потрібних для відновлення зруйнованих автомобільних доріг, пише ІТАР-ТАСС.

Раніше губернатори штатів Нью-Йорк і Нью-Джерсі Ендрю Куомо і Кріс Крісті заявили, що мають намір запросити у федерального уряду по 30 млрд доларів на ліквідацію наслідків удару стихії.

"Сенді" забрав у США життя більше ста людей, в тому числі 43 - у Нью-Йорку. Збиток, за попередніми даними, склав більше 50 млрд доларів. У результаті руйнувань урагану "Катріна" в 2005 році економіка країни втратила більше 145 млрд доларів.

Як очікується, Нью-Йорк і Нью-Джерсі будуть не єдиними штатами, які звернуться за фінансовою підтримкою до федерального уряду. За даними ЗМІ, допомогу мають намір запросити також інші штати східного узбережжя країни, в тій чи іншій мірі постраждали від урагану - Пенсільванія, Нью-Гемпшир, Вірджинія, Меріленд і Північна Кароліна.

Зараз ви читаєте новину «Ураган "Сенді" завдав шкоди Нью-Йорку в 19 млрд доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути