Ексклюзиви
четвер, 01 лютого 2024 20:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Знищений катер росіян та більше 50 бойових зіткнень: Генштаб відзвітував про ситуацію на фронті

Знищений катер росіян та більше 50 бойових зіткнень: Генштаб відзвітував про ситуацію на фронті
На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 15 атак в районі Авдіївки. Фото: Генштаб

У ніч на 1 лютого силами ГУР МО України в західній частині тимчасово окупованого Криму було знищено ракетний катер 41 бригади ракетних катерів чорноморського флоту РФ.

Впродовж дня авіація Сил оборони завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки та одному зенітно-ракетному комплексу противника. Про це ввечері 1 лютого повідомив Генштаб ЗСУ.

Водночас підрозділами ракетних військ завдано ударів по двух районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки, чотирьох артилерійських засобах та станції радіоелектронної боротьби противника.

У свою чергу ворог активно застосовує авіацію та квадрокоптери типу FPV, проводить штурмові дії за підтримки бронетехніки. Протягом доби відбулось 58 бойових зіткнень.

Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.

Ворог завдав два ракетних удари, один з яких керованою авіаційною ракетою Х-59 по цивільній інфраструктурі Мирнограду Донецької області. Також окупанти завдали 66 авіаційних ударів, здійснили 38 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни зазнали суттєвої втрати на морі - ЗСУ про знищення "Ивановца"

На Куп'янському напрямку нашими захисниками відбито п'ять атак біля Іванівки Харківської області, де ворог намагався прорвати оборону наших військ.

На Лиманському напрямку нашими захисниками відбито атаку неподалік Тернів Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, безуспішно намагався прорвати оборону наших військ.

На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито атаку неподалік Кліщіївки Донецької області, де ворог безуспішно намагався покращити тактичне положення.

На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 15 атак в районі Авдіївки та ще п'ять - біля Первомайського та Невельського Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, безуспішно намагався прорвати оборону наших військ.

На Мар'їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога поблизу Красногрівки, Георгіївки та Новомихайлівки Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

На Запорізькому напрямку Силами оборони відбито атаку противника біля Роботиного Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити українські підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби здійснено 13 безуспішних спроб штурму позицій наших військ.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи збройних сил Білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території РФ, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.

Оприлюднили втрати окупантів в Україні за місяць.

У січні ЗСУ знищили ще 26 220 російських загарбників та 3 584 одиниці техніки ворога, повідомив 1 лютого у Telegram перший заступник міністра оборони України генерал Олександр Павлюк.

Зокрема, знищено: 339 танків, 686 бойових броньованих машин, 746 артилерійських систем, 33 РСЗВ, 38 установок ППО, 937 одиниць автотехніки, 185 одиниць спецтехніки противника.

Зараз ви читаєте новину «Знищений катер росіян та більше 50 бойових зіткнень: Генштаб відзвітував про ситуацію на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути