четвер, 02 лютого 2012 16:17

Україна лідирує за кількістю жертв морозу серед європейських країн

Україна лідирує за кількістю жертв морозу серед європейських країн

Жертвами морозів, що встановилися в Європі на початку тижня, стали 112 людей. Про це 2 лютого повідомляє Associated Press. Напередодні повідомлялося про 60 загиблих.

Велика частина смертей припала на Україну, де загинули 63 людини. Ще близько тисячі людей були госпіталізовані з травмами, викликаними переохолодженням і обмороженням. Температура повітря досягала тут мінус 32,5 градуса за Цельсієм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закарпатець пішов у ліс за дровами й замерз там

Більше десяти осіб стали жертвами холодів у Польщі. За даними місцевої влади, в більшості смертельних випадків йдеться про безпритульних, як правило п'яних, які намагалися сховатися в неопалюваних приміщеннях.

Як повідомляє Agence France-Presse, щонайменше шестеро людей загинули в Сербії, ще 11,5 тисячі опинилися відрізаними від доріг. 12 осіб було врятовано із заметів рятувальними гелікоптерами.

У багатьох країнах висота снігових завалів сягає п'яти метрів, частина населених пунктів залишилася без електрики. Через холоди припинили роботу освітні та медичні установи, громадський транспорт. Увечері 1 лютого через снігопади закрився аеропорт столиці Чорногорії Подгориці.

Зараз ви читаєте новину «Україна лідирує за кількістю жертв морозу серед європейських країн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути