пʼятниця, 04 липня 2014 20:08

Українські силовики взяли під контроль Миколаївку, перевіряють усі будинки - ЗМІ

Українські силовики взяли під контроль Миколаївку, перевіряють усі будинки - ЗМІ
Фото: segodnya.ua

Населений пункт Миколаївка, що поблизу Словʼянська Донецької області, повністю перебуває під контролем українських силовиків. Про це на власній сторінці у Facebook написав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. За його словами захоплено близько 50 бойовиків, які склали зброю.

За даними джерел ТСН, військові увійшли в місто і перевіряють усі будинки – шукають терористів. Загалом сили АТО контролюють уже 23 з 36 районів на Донбасі.

Навкруги Миколаївки українські війська знищили шість блокпостів терористів та повернули собі контроль над трасою Харків-Ростов.

Відучора в Миколаївці немає світла. Бойовики підпалили одне з приміщень місцевої ТЕЦ. Жителі міста в очікуванні наступу ховаються в підвалах.

Стратегічно-опорний пункт бойовиків на Саур-Могилі - вже зачищено. За словами секретаря РНБО Андрія Парубія, завдяки рішучості армії активність терористів стрімко знижується. Вони вже й самі усвідомлюють неминучість поразки.

Лідер бойовиків у Слов'янську Стрєлков заявив, що так зване ополчення проіснує тиждень, максимум два. І розповів, що насправді його люди б'ються за Росію.

"Люди, які свідомо взяли в руки зброю, щоб захищати свої будинки, свої сім'ї, свою батьківщину, щоб захищати свою мову і свою культуру, щоб захищати Росію, бо від неї вони ніколи не відокремляться. Вони вважають себе росіянами, вони хочуть жити в Росії", - заявив лідер терористів Ігор Гіркін (Стрєлков).

Ті, хто вважає себе росіянами - продовжують мінометні обстріли Слов'янська та Краматорська, роблячи картинку для російських телеканалів. Місцеві жителі намагаються втекти від мінометного вогню. У багатьох уже зруйновані будинки та квартири.

Бойові дії поновились і поблизу Донецька - зокрема біля селищ Піски та Карлівка. У мерії обласного центру, тим часом, оцінюють ситуацію в місті, як спокійну. Але сьогодні з будівлі зняли панно із зображенням українського прапора. Як кажуть, для реставрації.

Зараз ви читаєте новину «Українські силовики взяли під контроль Миколаївку, перевіряють усі будинки - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути