понеділок, 26 грудня 2022 21:04

Спецтема: Війна Росії проти України

Українські розвідники загинули виконуючи бойове завдання - Євген Карась
3

Український розвідник Юрій "Святоша" Горовець загинув під час виконання бойового завдання. Разом із ним полягли побратими Максим "Непийпиво" Михайлов, Тарас "Тарасій" Карпюк та Богдан "Аполлон" Лягов.

Успішний диверсант, написав про "Святошу" військовий Євген Карась.

"Це був його далеко не перший розвідувальний вихід. Росіяни заплатили страшну ціну. І так і не спіймали привидів ночей Бєлгорода і Брянська. Судячи з оприлюднених фото, диверсійна група загинула натрапивши на мінне поле. Споряджені якісно. І екіпірування, і вибухівка, і зброя. Я не знав де він, але не сумнівався, що глибоко в темі Священної Війни. Росіяни кажуть, що був керівником диверсійної групи. Думаю так і мало бути", - йдеться у дописі Карася.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна проводить операції на території РФ проти російських військових об'єктів – ГУР МО

Юрій Горовцю було 34 роки, Максиму Михайлову - 32, а Тарасу Карпюку – 38. Наймолодшим з групи був "Апполон" - 19 років.

"Загинув на диверсійному виході на території тимчасово окупованої Брянщини", - йдеться в дописі про молодого воїна на каналі Євгена Карася.

Богдан "Апполон" Лягов. Був наймолодшим у групі
Фото: https://t.me/KARAS_EVGEN
Максим "Непийпиво" Михайлов. Воїна побратими також називали справжнім козаком
Юрій "Святоша" Горовець

Також Євген опублікував спогади одного із побратимів "Аполлона", який служив в іншій військовій частині.

"З початку війни дев'ятнадцятирічний хлопець почав воювати. Відразу зголосився в диверсійну групу. Можете уявити кількість удалих операцій з лютого…Спілкувалися з ним час від часу. Хлопець надзвичайно сміливий. Завжди викликався добровольцем. І хоча через юний вік нарікав, що часто не беруть на самі складні задачі, але "Аполлон" був щасливий. Його вважали геніально здібним, бо показував одні з кращих результатів по фізичній та тактичній підготовці. Всі побратими вважали, що війна це його поклик", - вказано у дописі.

Поділився спогадами Карась і про Максима "Непийпива" Михайлова.

"Козак "Непийпиво". Веселий і розпусний. Добрий та сміливий. Вічно молодий "Провокатор Корчинського". М'який, але з вогником в очах. Романтик, який запалював пластидом зорі над окупованими територіями Брянщини, Курську і Белгорода. Козацька доля…", - йдеться у повідомленні військового.

Про Тараса Карпюка зазначено, що він одним із перших пішов на війну ще у 2014-му.

"Тарас був справжнім воїном. Він бився з поліцією, ще в далекі нульові, приймав участь у антиліберальних акціях. Не дивно, що одним з перших пішов на війну у 2014 році. Під Іловайськом у близькому контакті з ворогом його поранило. Сєпар вистрілив у Тараса з відстані 15 метрів. Промазав, попав у магазин з трасерами. Ті загорілись і почали вибухати. Довго лікувався. Після початку повномасштабної війни пішов на фронт", - вказано у дописі на сторінці Євгена Карася.

Про полеглих воїнів повідомив у своєму Telegram-каналі і блогер та волонтер Сергій Стерненко.

"Інформація про їхню загибель є вже публічною. Воїни, які працювали на території ворога у Брянській області. Вони творили історію та загинули за свою країну, як Герої", - написав Сергій.

На фронті загинув колишній в'язень Кремля Геннадій Афанасьєв. Про загибель воїна у середу повідомив Олег Сенцов, який теж боронить Україну.

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат Ахтем Чийгоз теж згодом підтвердив цю інформацію.

Зараз ви читаєте новину «Українські розвідники загинули виконуючи бойове завдання - Євген Карась». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути