Ексклюзиви
пʼятниця, 08 вересня 2023 04:49

Спецтема: Війна Росії проти України

Українська армія виснажує окупантів. Але є проблеми – ISW

Українська армія виснажує окупантів. Але є проблеми – ISW
ЗСУ готуються до контрнаступу. Фото: Міноборони Великої Британії

Українські захисники під час контрнаступу на півдні країни успішно виснажують сили російських окупантів.

ЗСУ можуть досягти оперативних успіхів до кінця поточного року. Але наступні серії оборонних позицій РФ створюють проблеми для просування українських сил, і на окремих ділянках можуть бути міцно утримані. Про це йдеться у звіті ISW.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії посилюють цензуру у висвітленні війни проти України ‒ ISW

7 вересня ЗСУ продовжили наступ під Бахмутом і на заході Запорізької області, та досягли подальших успіхів на обох ділянках фронту.

Геолоковані кадри від 7 вересня показують, що українські війська просунулися далі на північний захід від Вербового (18 км на південний захід від Оріхова) на заході Запорізької області. А також досягли незначних успіхів на північний захід від Кліщіївки (7 км на південний захід від Бахмута).

У Генштабі ЗСУ повідомили, що наші війська досягли невказаних успіхів на південь від Бахмута та в районі Роботиного та Вербового на заході Запорізької області.

В Інституті вивчення війни зазначають, що наступна серія російських оборонних позицій може виявитися слабкішою, менш замінованою та менш укомплектованою, ніж той оборонний шар, який прорвали українські війська.

"Однак російська оборона не є однорідною по всьому фронту на півдні України, і оцінки сили наступних російських оборонних позицій можуть бути екстраполяцією, яка базується на обмеженій інформації з невеликих ділянок фронту", – зазначається в публікації.

Прорив Збройних сил України на півдні був критично важливим, адже зробив прогалину в обороні Росії, яку тепер необхідно розширити. Це, своєю чергою, дасть шанс проводити ефективніші контратаки по флангам РФ, пише The New York Times.

Ширша "діра" в обороні РФ дозволить ЗСУ залучити більше техніки й особового складу для підтримки просування своїх сил на південь.

Захоплення Роботиного також перериває лінію постачання Росії до Криму, ускладнюючи росіянам логістику.

Зараз ви читаєте новину «Українська армія виснажує окупантів. Але є проблеми – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути