Ексклюзиви
пʼятниця, 05 січня 2018 15:34

Убивство Ірини Ноздровської: правоохоронці повідомили перші подробиці слідства

Убивство Ірини Ноздровської: правоохоронці повідомили перші подробиці слідства
Місце, де знайшли тіло убитої правозахисниці Ірини Ноздровської. Фото - ГУНП у Київській області

Правоохоронці відтворили шлях руху Ірини Ноздровської перед вбивством від місця її роботи в Києві і до місця виявлення тіла. Крім того, на місці злочину поліція знайшла декілька важливих знахідок, які можуть допомогти розкрити справу.

Про це розповів перший заступник голови Національної поліції України В'ячеслав Аброськін.

"Вона вийшла на метро Героїв Дніпра, сіла, ймовірніше, в маршрутне таксі і доїхала практично до свого будинку. Використовуючи наші технічні можливості, ми відстежили її пересування. Встановили час, який це зайняло. І тепер розуміємо, коли приблизно настала смерть. Можу сказати, що увечері 29 грудня. Остаточний і точний час – тільки після проведення комплексної експертизи", - повідомив правоохоронець, передає "Обозреватель".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція показала відео, де знайшли тіло Ноздровської

Також відомо, що останні дзвінки до Ірини були від її рідних о 17 годині, а ось сам телефон працював ще до 19 години 29 грудня, потім його вимкнули.

У поліції вважають, що Ірина доїхала від метро додому, де її могли чекати, або ж вона їхала разом з убивцею.

Аброськін підтвердив, що тіло жінки знайшли в річці, їй завдали понад десяти ножових поранень. Ірина була роздягнена, на ній був тільки бюстгальтер.

"Чому роздягнена? Можна припустити, що злочинець позбавився можливих слідів, щоб ми не отримали ДНК вбивці. Також можливо, що він хотів вступити з Іриною в статевий зв'язок. Одягу Ноздровської ми ще не виявили", - сказав він.

У річці, де знайшли тіло Ірини, водолази виявили ножі.

"На місці працювали водолази, на дні річки знайшли різні комплекти ножів – вони були упаковані. Як вони там опинилися – питання. Знайшли окремо ще один ніж, але за розміром леза жоден із цих ножів не підходить. Вони - не знаряддя злочину. Але робота триває й огляд території біля місця злочину теж. У воді ми знайшли один мобільний телефон Ірини. Знайшли чохол від її другого телефона – там же, під водою, поки немає самого апарата. Знайшли одяг, але не Ірини – вона в той день була в дублянці", - повідомив перший заступник Нацполіції.

За його словами, стверджувати, що вбивство сталося саме біля річки – поки рано.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Донька Ноздровської розповіла подробиці вбивства матері

"Можливо, туди вже привезли мертву жінку й скинули тіло у воду. 29 грудня, коли загинула Ірина, в річці був великий потік води й схоже, що тіло віднесло до місця виявлення", - додав Аброськін.

Рідні вбитої Ірини Ноздровської чекають результати експертиз і поки не схильні розглядати будь-яку з версій її вбивства як основну.

Зараз ви читаєте новину «Убивство Ірини Ноздровської: правоохоронці повідомили перші подробиці слідства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути