пʼятниця, 28 вересня 2012 10:52

Спецтема: Розстріл у "Каравані"

Убивцю охоронців ТРЦ "Караван" вже приплели до політики

Убивцю охоронців ТРЦ "Караван" вже приплели до політики

Вбивця охоронців київського ТРЦ "Караван" був помічений на політичних мітингах.

Про це пише "Російська газета", якій стали відомі нові подробиці з джерел в українських спецслужбах, близьких до слідства.

"Це явно не побутовий злочин, не нервовий зрив психопата. Вся поведінка вбивці, влучність стрільби, те, що він не відкрив стрілянину в залі, і навіть те, як він підбирав маршрут відходу - пішки, через парки - говорить про те, що ми маємо справу з людиною, яка пройшла спеціальну підготовку".

Гільзи від його "Макарова", вилучені на місці, не проходять по гільзотеці українських силових структур.

"Немає його відбитків і в кримінальній базі. Але людина, схожа на злочинця, ідентифікована на зйомках політичних акцій, зроблених зовнішнім спостереженням", - пояснило джерело.

Крім того, слідчі прямо пов'язують помилкове мінування київського вокзалу з цим злочином: "Є всі підстави вважати, що дзвінок про мінування зробив вбивця, щоб відтягнути частину міліції на цей виклик", - стверджує джерело.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В інтернеті з'явилося відео, як вбивця охоронців "Каравану" краде флешку

Надії на піймання загадкового вбивці українські слідчі пов'язують з Росією. Так, сигнал телефону вокзального мінера, за словами джерела, був втрачений саме на кордоні з Росією.

"Вбивцю вже потрібно шукати в іншому часовому поясі. Дев'ять з десяти, що він уже в Росії". За словами співрозмовника, українська сторона контактує з російськими колегами з цього приводу, але поки неофіційно.

"Ми маємо справу з людиною відчайдушною, швидше за все, - вона воювавала. Залишається з'ясувати, чим чоловік насправді займався і що робив на мітингах. Це на сьогодні головне нас питання". Як повідомлялося, в середу вдень в ТРЦ "Караван" один з відвідувачів вкрав флешку, а потім убив на місці трьох охоронців, четвертого важко поранив, після чого втік. Оболонський райвідділ міліції порушив кримінальну справу.

Зараз ви читаєте новину «Убивцю охоронців ТРЦ "Караван" вже приплели до політики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

36

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути