понеділок, 08 липня 2013 10:03

У столичній міліції пообіцяли відреагувати на хід з Врадіївки, "якщо не буде заявки"

У столичній міліції пообіцяли відреагувати на хід з Врадіївки, "якщо не буде заявки"
Фото: obozrevatel.com

У Головному управлінні МВС Києва спокійно сприйняли звістку про ході активістів на Київ, пише "Комерсант-Україна" у статті "Дивіться хто прийде".

"Необхідно тільки, щоб вони належним чином подали заявку у Київську міську держадміністрацію. Після цього ми розрахуємо кількість сил і засобів, необхідних для охорони порядку, - розповіли в ГУ МВС. - Якщо вони спробують провести несанкціонований захід, то міліція відреагує відповідним чином".

Слід зазначити, що 5-6 липня в низці міст країни відбулися акції на підтримку жителів Врадіївки. Так, 5 липня близько 30 активістів пікетували Запорізьку облдержадміністрацію. У той же день у Харкові пройшли відразу дві акції, у яких взяли участь близько 100 осіб. 6 липня близько 50 жителів Донецька пікетували обласне управління МВС з вимогою відставки керівництва МВС. Аналогічна акція за участю близько 30 осіб відбулася у Джанкої (АР Крим).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Врадіївські протестувальники йдуть на Київ

Нагадаємо, 27 червня до лікарні Врадіївки потрапила 29-річна Ірина Крашкова, яку було жорстоко зґвалтовано та побито. Злочинцями виявились два офіцери міліції – лейтенант Дмитро Поліщук та старший лейтенант Євген Дрижак, а також таксист Рябіненко.

Поліщук та Рябіненко були затримані одразу, а у Дрижака виявилося алібі: він на момент злочину чергував у райвідділі, про що нібито є відеодокази. Пізніше, після штурму місцевого міліцейського відділку обуреними громадянами, його також було арештовано.

Варто зазначити, що Поліщук є племінником прокурора Заводського району Миколаєва, а Дрижак - хрещеником керівника обласного управління МВС Валентина Парсенюка.

Зараз ви читаєте новину «У столичній міліції пообіцяли відреагувати на хід з Врадіївки, "якщо не буде заявки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути