Ексклюзиви
понеділок, 06 серпня 2012 17:09

У Миколаєві затонув списаний сухогруз, у річку Інгул розлилися нафтопродукти

У Миколаєві затонув списаний сухогруз, у річку Інгул розлилися нафтопродукти
Внаслідок швидкого заповнення водою в корпусі судна утворилася тріщина, яка призвела до його затоплення. Фото: news.nikcity.com

Колишній сухогруз "Василь Шукшин" затонув у понеділок у Миколаєві в акваторії ТОВ "Морська транспортна компанія" (територія держпідприємства "Суднобудівний завод імені 61 Комунара").

Як повідомляє прес-служба МНС, уночі надійшла інформація про те, що в корпус судна почала надходити забортна вода.

"Із 07.30 для відкачування води з судна за допомогою мотопомп було задіяне пожежно-рятувальне відділення аварійно-рятувальної частини управління МНС в Миколаївській області. Внаслідок швидкого заповнення водою в 10.00 в корпусі судна утворилася тріщина, яка призвела до його затоплення", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дайвери виявили біля Севастополя цвинтар затонулих кораблів

У результаті на поверхні води утворилася плівка залишків нафтопродуктів на площі близько 500 кв. м (загальна площа акваторії - 0,2 кв. км).

Для запобігання поширення забруднення в акваторії річки Інгул співробітниками МНС спільно з працівниками Миколаївського воєнізованого гірничорятувального загону були залучені бонові огородження Миколаївського морського торгового порту і використані сорбенти для збору нафтопродуктів.

"На момент події це судно вже було вилучено з Морського Реєстру, фахівці проводили роботи з порізки його на металобрухт", - наголошується в повідомленні.

Зараз ви читаєте новину «У Миколаєві затонув списаний сухогруз, у річку Інгул розлилися нафтопродукти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути