понеділок, 27 серпня 2012 12:30

Біля берегів Сальвадору стався потужний землетрус. Можливо винекнення цунамі

Біля берегів Сальвадору стався потужний землетрус. Можливо винекнення цунамі
Повідомлень про жертви і руйнування не надходило. Фото: Lenta.ru

Біля берегів Сальвадору увечері в неділю, 26 серпня, стався землетрус магнітудою 7,3, повідомляє Reuters з посиланням на Геологічну службу США (US Geological Survey).

Епіцентр землетрусу знаходився в Тихому океані в 111 кілометрах на південь від міста Пуерто-ель-Тріунфо (Puerto El Triunfo) в Сальвадорі. Осередок землетрусу був розташований на глибині 54 кілометри. Повідомлень про жертви і руйнування не надходило.

У Геологічної службі США стверджували, що зміни рівня води свідчать про те, що підземні поштовхи спровокували цунамі, яке в першу чергу дістанеться узбережжя Коста-Ріки, Нікарагуа і Сальвадору.

У Службі захисту цивільного населення Сальвадора, однак, заявляли, що загрози цунамі немає. За підрахунками сальвадорців, магнітуда землетрусу біля берегів країни досягла позначки 5,7, а не 7,3, як повідомили американські фахівці.

Згідно з останніми повідомленнями Тихоокеанського центру попередження цунамі (Pacific Tsunami Warning Center), на яке посилається Agence France-Presse, загроза виникнення гігантської хвилі скасована.

Зараз ви читаєте новину «Біля берегів Сальвадору стався потужний землетрус. Можливо винекнення цунамі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути