понеділок, 31 жовтня 2011 15:07

Туніс видав ордер на арешт вдови Ясіра Арафата

Туніс видав ордер на арешт вдови Ясіра Арафата

Туніські влада видала міжнародний ордер на арешт Сухі Арафат - вдови палестинського лідера Ясіра Арафата. Про це розповів представник Міністерства юстиції Тунісу Катім Зін ель-Абідін.

Суху Арафат хочуть заарештувати через перевищення повноважень під час керівництва туніської "Міжнародної школи в Карфагені", яка була відкрита в 2006 році. За висунутим проти неї звинуваченнями їй загрожує до десяти років позбавлення волі.

Крім Сухі Арафат, ордер на арешт видано відносно дружини колишнього президента Тунісу Зіна ель-Абедіна Бен Алі, Лейли Трабельсі, яка також входила до керівництва "Міжнародної школи в Карфагені", уточнює Agence France-Presse з посиланням на туніські ЗМІ. Пізніше жінки посварилися, імовірно, через критику Сухі Арафат на адресу Трабельсі за те, що та намагалася закрити конкуруючу приватну школу.

Вдова Ясіра Арафата переїхала до Тунісу в 2004 році після смерті чоловіка і прожила там до 2007 року. За рік до від'їзду вона отримала туніське громадянство, якого її незабаром позбавили. Після цього вона перебралася до Парижа, а зараз, за даними AFP, проживає на Мальті.

Зараз ви читаєте новину «Туніс видав ордер на арешт вдови Ясіра Арафата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути