субота, 20 січня 2018 10:40

"Тричі перечитав Достоєвського" - однокласник розповів про "одеського стрільця" Дорошенка

"Тричі перечитав Достоєвського" - однокласник розповів про "одеського стрільця" Дорошенка
Одесита Валентина Дорошенка застрелили під час затримання. До того він поранив кількох поліцейських. Одного з них — смертельно. Фото - Думская

Одесит Сергій Стебліненко розповів про Валентина Дорошенка, якого під час затримання застрелили поліцейські на вул. Новосельського.

Там злочинець поранив 3 поліцейських. Одного з них смертельно.

"Вбитий Валентин Дорошенко був моїм однокласником по школі №50. Коли він навчався в молодших класах, під колесами потяга загинула мати. Валентин з молодшою сестрою залишилися під опікою батька. Після цього сталася серйозна переміна з цим хлопцем. Він часто приходив до школи недоглянутим. Це викликало певну реакцію класу - з ним ніхто не дружив і не хотів сидіти за однією партою. Після 8 класу я перейшов в іншу школу і з Дорошенком ми не бачилися років 8", - каже Стебліненко, передає 048.

Дорошенко закінчив будівельний інститут. Працював на одеському судо-ремонтому заводі №1.

"Одна дівчина поскаржилася на переслідування з його боку. Вранці він приїжджав у селище Котовського, чекав її на зупинці і мовчки супроводжував в трамваї до Пересипського моста. Через півроку, 8 березня 1983 року, він зізнався тій дівчині в коханні, а вона поскаржилася до комітету комсомолу. Тоді він прив'язав шматок рейки до шиї і побіг до моря. Всю ніч його шукала поліція та водолази. А на ранок він із посмішкою прийшов на роботу", - додає однокласник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перестрілка між поліцією та злочинцем в Одесі: є жертви

Після цього випадку Дорошенко кілька місяців проходив лікування у психіатричній лікарні

"Він був дуже начитаний. Хлопці у відділі капітального будівництва заводу, де він працював, розповідали, що він тричі перечитав зібрання творів Достоєвського. Причому, з листами. Потім хтось із однокласників повідомив, що Валик закінчив заочно філософський факультет нашого університету. Він був досить майстровим. Займався ремонтом -зварюванням старих машин прямо на вулиці", - каже Стебліненко.

Валентина Дорошенка підозрювали у хуліганстві із застосуванням зброї. Під час затримання він відкрив вогонь у бік поліцейських. Дорошенко відомий в місті проросійський діяч. Він називав себе членом "партії Сталіна", в 2010-му намагався балотуватися в мери Одеси, а роком раніше навіть викликав тодішнього міського голову Едуарда Гурвіца на дуель - приїжджав до муніципалітету на коні з мечем в руці.

Зараз ви читаєте новину «"Тричі перечитав Достоєвського" - однокласник розповів про "одеського стрільця" Дорошенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути