Ексклюзиви
вівторок, 18 вересня 2012 13:59

Такої пожежі в Одесі давно вже не було: горів 3-поверховий житловий будинок
5

Пожежу вдалося затушити через дві години
Фото: Фото: Прес-служба МНС
Горіла велика площа
Відразу почали гасити та евакуювати людей
Попередньої причини пожежі рятувальники не називають
Постраждав дах, 17 квартир на третьому поверсі

В понеділок, 17 вересня, в триповерховому будинку на одеській Молдаванці сталась пожежа. Дах та горище горіли на вул. Адмірала Лазарева, 27. Постраждали 17 квартир на третьому поверсі. Рятувальники евакуйовували людей на руках. Пожежу гасили дві години.

"Надійшло повідомлення в 13.50. Одночасно дзвонили дуже багато людей. Автоматично туди були направлені підрозділи по другому номеру. Тобто, по підвищеному рангу пожежі. 37 співробітників та 11 одиниць техніки. По квадратурі такого давно в місті не було. Горіла велика площа. Відразу почали гасити та евакуювати людей. Врятували відразу десять чоловік. Одну бабусю винесли на руках. Старого дідуся з паралізованою ногою по мотузках спускали, - розказує Сергій Дідковський, начальник прес-служби МНС Одеської області. - Це масштабна пожежа".

Жителька цього будинку Ганна Білка розповідає, що після другої дня повернулась додому з університету. Побачила, що палає дах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пожежники відмовилися виїхати на виклик

"Якраз машини пожежні під'їхали. Я побігла в квартиру рятувати речі. В нас два парадних входи. То я через інший додому дісталась, - пригадує вона. - Рятувальники кричали, що туди не можна. Пояснила, що там тільки задимлення. Потім чоловік приїхав, ми з ним півквартири майна врятували. Техніку, речі та телевізор винесли на вулицю. Залишились тільки шафи порожні, бо вони вбудовані".

Пожежу вдалося затушити через дві години.

"Це стара частина міста. Будинки, яким понад сто років. Побудовані з очерету і дерева всередині. Таку пожежу згасити за цей час - це треба бути хорошими фахівцями. Люди, які там були, всі висловлювали подяку. Ми врятували будинок. Постраждав дах, 17 квартир на третьому поверсі. Все інше там залишилося ціле", - уточнює Дідковський.

Після того, як пожежні поїхали, мешканцям дві години забороняли входити всередину.

"Там з гуркотом валились дошки та дах. Було дуже страшно, - розказує Ганна. - Вода, якою гасили пожежу розмочила стіни. Вони пішли тріщинами".

До пізньої ночі Ганна із чоловіком Денисом заносила по сходах крам. Спали в єдиній вцілілій та сухій кімнаті.

"Найбільше постраждали сусіди з 37-ої квартири. Вона повністю згоріла. Знаю, що їх працівники нашого ЖЕКу розмістили в якомусь готелі. Решта спали так само, як і ми, в будинку. Когось до себе взяли сусіди з перших двох поверхів, - каже Ганна. - А близько третьої ночі на даху з'явились якісь люди із ліхтариками. Ми коли закричали, вони втекли. Думаю, що це були мародери".

Сьогодні зранку майже всі мешканці своїми силами розбирають стіни та дах будинку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український корабель врятував екіпаж новозеландського судна, на якому почалася пожежа

"Був начальник ЖЕКу. Сказав, що може звільнитись, якщо ми його не влаштовуємо. Але це все балачки. Ніякої допомоги немає. Якщо приїдете, то побачите, що все чоловіки сусіди роблять".

В Малинівській районній адміністрації Одеси пояснили, що про допомогу постраждалим говорити нікому.

"Все керівництво зараз із президентом. Він у нашому районі садочок відкриває", - уточнила секретарка райадміністрації.

Попередньої причини пожежі рятувальники не називають.

"Поки без версій. На той час було дуже багато людей. Будинок старий, електрика стара. Зараз розбирається лабораторія", - зазначив Дідковський.

Зараз ви читаєте новину «Такої пожежі в Одесі давно вже не було: горів 3-поверховий житловий будинок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути