четвер, 28 квітня 2011 13:18

Таїланд і Камбоджа домовилися припинити вогонь

Таїланд і Камбоджа домовилися припинити вогонь

Представники військового командування Таїланду і Камбоджі домовилися про припинення вогню. Рішення про перемир'я після семи днів боїв у четвер, 28 квітня, підтвердили обидві сторони.

Про те, хто перший відкрив вогонь, невідомо: кожна зі сторін з початку ведення бойових дій наполягала, що була змушена оборонятися. За даними DPA, до четверга перестрілки велися на чотирьох ділянках кордону - поруч з древніми храмовими комплексами Та-Моан і Та-Крабі, у розташованому між ними селом Тхмар-Дун, а також на території міста О'Смач. Таїланд і Камбоджа вважають храмові комплекси своїми.

Напередодні, в середу, між міністрами оборони обох країн повинні були відбутися мирні переговори, однак з ініціативи таїландської сторони зустріч була скасована. Тим часом дії Таїланду і Камбоджі піддалися міжнародній критиці. Зокрема, до припинення вогню Бангкок і Пномпень закликали верховний представник у закордонних справах і політики безпеки ЄС Кетрін Ештон і посол США в Таїланді Крісті Кенні.

Нагадаємо, перестрілки на кордоні двох країн велися з минулої п'ятниці, 22 квітня. Протягом семи днів таїландська армія втратила шість чоловік, втрати камбоджійської сторони склали вісім військових. Крім того, на території Таїланду загинув один мирний житель.

Семиденний конфлікт став другим за 2011 рік. У ході попередніх боїв лютому загинули п'ять осіб. Причиною попереднього протистояння стала суперечка про територіальну приналежність ще одного храмового комплексу - Преа Віхеа.

Зараз ви читаєте новину «Таїланд і Камбоджа домовилися припинити вогонь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути