Ексклюзиви
середа, 05 липня 2023 10:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Суддя назвала вбитих росіянами українців – супутніми втратами
5

Служба безпеки спільно з ДБР зібрала доказову базу на суддю Звенигородського райсуду Черкаської області, яка заперечувала збройну агресію Росії і виправдовувала воєнні злочини ворога.

Посадовиця підтримувала захоплення Криму та Мелітополя і вихваляла запровадження там "російського законодавства". На момент документування злочину фігурантка перебувала на посаді голови районного суду, повідомила 5 липня пресслужба СБУ.

"У розпорядженні СБУ є записи розмов, де вона не приховує свою проросійську позицію і постійно повторює наративи Кремля про війну в Україні. Крім того, вона виправдовувала воєнні злочини РФ проти цивільних. Наприклад, ракетний удар рашистів по багатоквартирному будинку у Дніпрі в січні цього року вона оцінила як супутні втрати під час війни", – ідеться у повідомленні.

СБУ повідомлено про підозру судді, яка виправдовувала російську агресію в Україні
Фото: ssu.gov.ua
СБУ повідомлено про підозру судді, яка виправдовувала російську агресію в Україні
СБУ повідомлено про підозру судді, яка виправдовувала російську агресію в Україні
СБУ повідомлено про підозру судді, яка виправдовувала російську агресію в Україні
СБУ повідомлено про підозру судді, яка виправдовувала російську агресію в Україні

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Столичні хакери-наркодилери обчищали банківські рахунки українців

На підставі зібраних доказів фігурантці повідомили про підозру. Раніше жінка була суддею Якимівського райсуду у Запорізькій області. Через тимчасову окупацію цієї території у червні 2022 року її відрядили до Черкащини, де призначили спочатку суддею, а потім обрали головою районного суду. Згодом фігурантка планувала подати у відставку та переїхати до Криму, але при цьому одержувати довічну пенсію судді з українського бюджету.

Співробітники СБУ спільно з ДБР зірвали її плани – задокументували злочинні дії і наразі проводять розслідування, щоб притягнути зловмисницю до відповідальності. Під час обшуків у фігурантки виявили іноземну валюту, зокрема російські рублі, мобільні телефони та комп'ютерну техніку.

Їй загрожує до вісім років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Контррозвідка Служби безпеки України затримала ще одного агента ФСБ у Миколаєві. Зрадник готував ракетний удар РФ по будівлях управління Служби безпеки та оборонного заводу. Йому загрожує довічне ув'язнення.

Агент полював за точними координатами цих об'єктів, а також пропонував ударити по них російськими ракетами "Кинджал". Він готував нову повітряну атаку рашистів по оборонних заводах та будівлі управління СБУ в області. Також фігурант збирав розвіддані про місця дислокації та переміщення інших підрозділів Сил оборони у прифронтових районах південного регіону.

Зараз ви читаєте новину «Суддя назвала вбитих росіянами українців – супутніми втратами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути