субота, 02 лютого 2013 12:24

Суд вирішив взяти під варту кременчуцького депутата-хабарника

Суд вирішив взяти під варту кременчуцького депутата-хабарника
Геннадія Алексєєва підозрюють у 10 епізодах хабарництва. Фото: Телеграф

1 лютого, ввечері, Жовтневий райсуд Полтави обрав депутату Геннадію Алексєєву запобіжний захід - 2 місяці утримання під вартою.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Полтавської області. Разом з тим, Геннадій Алексєєв може внести заставу, вийти на волю і чекати рішення суду у справі про вимагання та отримання хабарів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Черкащині з хабаром у 24 тисячі гривень погорів адвокат

- Розмір застави для даного виду злочину становить від 20 до 80 мінімальних зарплат. Зараз мінімальна зарплата в Україні - 1147 грн. Однак, зазначу, що суд з урахуванням обставин справи може визначити заставу, що перевищує максимальний розмір, - повідомив "Телеграфу" один із адвокатів міста.

Джерела "Телеграфа" відзначили, що Алексєєву призначена застава в 80 тис грн. - За рішенням суду обвинуваченого беруть під варту в залі суду. Випустити його з-під варти може тільки керівник закладу, в якому він буде перебувати під вартою - це начальник ІТТ або СІЗО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Вінниччині голова районної міліції вимагав хабар за зарплату

Після того, як застава внесена, банківські документи подаються начальнику установи. Протягом робочого дня він перевіряє документи про внесення застави і тоді звільняє обвинуваченого, - сказав адвокат. Адвокат вважає, що якщо Алексєєв сьогодні або завтра вранці внесе заставу, то спочатку перевірять, чи надійшли гроші на рахунок судової адміністрації. - Судова адміністрація повинна перевірити свій рахунок. Але завтра і післязавтра адміністрація вихідна. Якщо спеціально когось не виведуть, то перевірити внесення застави можна буде тільки в понеділок. Тоді Алексєєва можуть відпустити, - вважає адвокат.

Нагадаємо, вчора, 31 січня, прокурор Полтавської області повідомив депутату Кременчуцької міської ради Геннадію Алексєєву про підозру у скоєнні злочину за ч. 3 ст. 368 (одержання хабара за попередньою змовою групою осіб, вчинене повторно, поєднане з вимаганням) КК України. В даний час задокументовано понад 10 фактів отримання депутатом і його двома спільниками хабарів на загальну суму близько 70 тис грн за видачу дозволів на приватизацію жилих приміщень у гуртожитках.

Зараз ви читаєте новину «Суд вирішив взяти під варту кременчуцького депутата-хабарника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути