Ексклюзиви
четвер, 07 червня 2012 11:35

Суд у справі тещі Колесніченка не відбувся через хворобу судді

Суд у справі тещі Колесніченка не відбувся через хворобу судді
На фото - головуючий суддя, його помічниця, прокурор і сторона потерпілої в залі засідання. Фото Тетяни Шустрової у Facebook

Судове засідання у справі Валентини Македон – тещі народного депутата-регіонала Вадима Колесніченка не відбулося. У судовому залі Апеляційного суду Черкас спалахнув скандал. Суддя Швидкий закрив засідання.

Тещу депутата звинувачують в завданні тілесних ушкоджень середньої тяжкості виховательці дитсадка "Золотий Ключик" у місті Жашків Галині Хрущ. Восени 2007 року вона залила в горло виховательці нашатирний спирт. У лютому 2010 року Звенигородський суд виправдав Македон. Вона повернулася на роботу й отримала компенсацію 47 тисяч гривень. Потерпіла жодної компенсації не отримала.

Учора до потерпілої Галини Хрущ з Жашкова зайшла мати одного з її вихованців. Жінка передала слова завідувачки дитсадка Валентини Македон: "У Черкаси їхати не треба. Суду не буде". Разом із тим від канцелярії суду жодних повідомлень не було.

Зранку 7 червня Галина Хрущ відбула в Черкаси. З нею поїхали її захисники. В обласному центрі їх чекали численні представники мас-медіа. За кілька хвилин до 10 години до них підійшла помічниця одного з суддів і запитала: "Хіба вас не повідомила Валентина Македон, що суду не буде?".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тещі Колесніченка, яка "напоїла" підлеглу нашатирем, заплатять більше 56 тисяч

Це запитання обурило потерпілу.

"Я залишала в суді свій номер телефону, однак мені ніхто не подзвонив. А Македон могла б не так явно демонструвати, хто в цьому суді господар", - зауважила Галина Хрущ.

Рівно о 10-й всіх викликали до зали. Суддя Микола Швидкий заявив, що через хворобу одного з суддів суд переноситься на невизначений термін. Прізвище судді і його хворобу назвати відмовився.

"Цим судом давно керує "Вадік-нашатир", а всі судді плазують перед ним, – заявив адвокат потерпілої Іван Морщавка. – Ми відмовляємося покидати залу суду, поки нам не повернуть кошти за проїзд. Суд був зобов'язаний повідомити про перенесення засідання завчасно. Натомість це чомусь зробила теща Колесніченка. Вона давно була в курсі справи".

Вадим Колесніченко — голова підкомісії Верховної Ради з питань звільнення суддів та реагування на порушення законодавства у сфері правосуддя.

Зараз ви читаєте новину «Суд у справі тещі Колесніченка не відбувся через хворобу судді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути