субота, 28 січня 2012 12:12

"Стукачем" бен Ладена був пакистанський лікар

"Стукачем" бен Ладена був пакистанський лікар

Інформацію, яка дозволила ЦРУ розшукати лідера "Аль-Каїди" Усаму бен Ладена, надав пакистанський лікар Шакіл Афріді, повідомив міністр оборони США Леон Панетта.

Глава міноборони США також висловив стурбованість долею лікаря, заарештованого за зрадництво в Пакистані, повідомляє ВВС. За його словами, саме Афріді повідомив ЦРУ, що бін Ладен проживав в місті Аботтабаді.

Панетта наголосив на тому, що США і Пакистан повинні спільно боротися з тероризмом, оскільки мережа Аль-Каїди досі лишається небезпечною.

Нагадаємо, в ніч на 2 травня президент США Барак Обама оголосив, що лідер "Аль-Каїди" Усама бен Ладен був знищений американським спецназом в укріпленому будинку поблизу міста Аботтабад на півночі Пакистану. Тіло убитого терориста №1 було поховано в Аравійському морі. 16 червня новим лідером "Аль-Каїди" був призначений Айман аз-Завахірі, який вважався другою людиною в організації після бен Ладена.

Зараз ви читаєте новину «"Стукачем" бен Ладена був пакистанський лікар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути