вівторок, 18 вересня 2012 10:19

Студент став серійним телефонним терористом після сварки з матір'ю

Студент став серійним телефонним терористом після сварки з матір'ю
Хлопець зізнався, що на перший дзвінок його штовхнула сварка з мамою. Фото: svit24.net

У Львові працівники міліції та СБУ затримали 16-річного хлопця, який за два дні примудрився чотири рази зателефонувати на 102 і повідомити про закладену вибухівку у супермаркетах і на залізничному вокзалі. Усі повідомлення виявились неправдивими. Спіймали ж псевдомінера при спробі замінувати ще й аеропорт, повідомляє ТСН.

Перший дзвінок від серійного мінера поставив на вуха всю львівську міліцію. Юний чоловічий голос повідомив, що в одному зі спальних районів міста заміновано супермаркет. Бомби не знайшли, але вже наступного дня на 102 надійшло одразу три дзвінки з погрозами. Той самий голос попереджав, що вибухівку закладено ще у 2 супермаркетах і на залізничному вокзалі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 16-річного студента підозрюють у львівських "замінуваннях"

"Дії його були прогнозовані, він мінував великі гіпермаркети і залізничний вокзал. Аналізуючи його подальші кроки, він був затриманий біля аеропорту. Я думаю, він ще намагався замінувати аеропорт",– розповів керівник управління карного розшуку ГУ МВСУ у Львівській області Євген Чернега.

Псевдомінером виявився 16-річний студент одного зі львівських коледжів. Вже у відділку майбутній зв'язківець пояснив, що на перший дзвінок його штовхнула сварка з мамою, а далі йому стало цікаво, наскільки швидкою буде реакція на його погрози. Горе-мінер дзвонив із найближчих таксофонів, а потім спостерігав за діями міліції та вибухотехніків.

"Я посварився з мамою, хотів їй шось довести і зробив ото, але не розумів, що я саме хотів довести. На нервах був і не розумів, що я роблю. Дивився, як працюють співробітники міліції", - розповів затриманий.

За словами правоохоронців, один виїзд спецслужб на місце замінування коштує державі 50 тисяч гривень. Тож як мінімум юного мінера оштрафують на 200 тисяч. Як максимум - найближчі 8 років він може провести за ґратами.

Зараз ви читаєте новину «Студент став серійним телефонним терористом після сварки з матір'ю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути