субота, 15 грудня 2012 11:29

Стрілянина в США: батько школяра вбивав дітей зі зброї своєї матері
9

Фото: Фото: Reuters

Зброю злочинця, який відкрив вогонь в початковій школі "Сенді Хук" в Ньютауні, штат Коннектикут, легально було придбано та зареєстровано на ім'я його матері. Про це повідомляє телеканал CNN з посиланням на джерела, близькі до розслідування, пише Lenta.ru.

За даними джерел, поліція виявила три одиниці вогнепальної зброї - пістолети Sig Sauer та Glock були знайдені на тілі злочинця, а автоматична гвинтівка Bushmaster - в його автомобілі на шкільній парковці. Вся вищеперелічена зброя була зареєстрована на ім'я Ненсі Ланца - матері підозрюваного у вбивстві Адама Ланца.

Раніше повідомлялося, що Ненсі Ланца, яка працювала вчителькою в "Сенді Хук", була вбита разом зі своїми учнями в школі. Проте джерела заявили, що тіло Ненсі з вогнепальними пораненнями було знайдене в квартирі її сина в Ньютауні. Ряд ЗМІ раніше повідомляв про ще одного загиблого від рук Адама Ланца за межами школи "Сенді Хук". За однією з версій, убитий був старший брат підозрюваного - Райан Ланца. Проте пізніше ця інформація була спростована. Райан Ланца, як повідомляється, активно співпрацює з поліцією, хоча і не спілкувався з братом вже протягом декількох років.

20-річний Адам Ланца в п'ятницю, 14 грудня, близько 9:30 відкрив вогонь по учнях і вчителях початкової школи "Сенді Хук". Жертвами злочинця стали 20 дітей у віці від п'яти до десяти років і шестеро дорослих. Злочинець наклав на себе руки, вистріливши собі в голову. Мотиви його дій поки не встановлено.

Подія в "Сенді Хук" за кількістю жертв стала одним з найбільш масових вбивств, скоєних у США за останні кілька десятків років. У зв'язку з подією президент США Барак Обама оголосив чотириденний національний траур. На федеральних держустановах приспущені прапори, Обама, спікер нижньої палати Конгресу США та інші урядовці і чиновники відмовилися від участі в запланованих на найближчі дні заходах.

Американський лідер, виступаючи на прес-конференції в Білому домі, емоційно заявив, що "наші серця сьогодні розбиті". Він зазначив, що немає батьків у Сполучених Штатах, які б не відчували таке ж горе, яке переживає він сам, передає CNN.

"Більшість загиблих - це діти, на яких попереду повинно було чекати ціле життя", - зі сльозами на очах зауважив Обама.

Daily News стверджує, що вбивця страждав синдромом Аспергера. Синдром Аспергера вважається легкою формою аутизму, причому його носії можуть володіти високим інтелектом. Також він сповідував субкультуру готів, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Стрілянина в США: батько школяра вбивав дітей зі зброї своєї матері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

32

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути