Ексклюзиви
неділя, 16 лютого 2020 12:01

Стрілянина в Княжичах: суд відмовився розглядати справу

Стрілянина в Княжичах: суд відмовився розглядати справу
У Княжичах Броварського району на Київщині 4 грудня 2016-го року спецпризначенці поліції постріляли оперативників та інспекторів Державної служби охорони. Загинули 5 людей. Фото: НВ

Броварський міськрайонний суд Київської області відмовився розглядати справу про стрілянину в Княжичах, в якій загинули 5 поліцейських. Обвинувальний акт повернули в Офіс генерального прокурора.

На лаві підсудних - ексначальник карного розшуку столичної поліції та чинний керівник поліції в Бахмуті Леонід Курята, колишній інспектор з проведення спецоперацій управління КОРД Андрій Курта, ексзаступник начальника відділу кримінальної поліції Роман Мариновський, начальник та ексначальник відділу управління оперативної служби столичної поліції Ігор Іващенко та Олександр Меліхов. На думку суду, в обвинувальному акті недостатньо конкретизовані можливі порушення підсудних, а також чимало неточностей. Також суд скасував заставу для підсудних.

Прокурори і потерпілі виступили проти такого рішення. Переконані, підсудні не співпрацюють зі слідством і затягують розгляд справи. Потерпілий у справі Олександр Орлов — батько загиблого поліцейського охорони Сергія Орлова - зазначив, що він ще влітку зрозумів, що документ повернуть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Свідків "зачистили" на місці: нові факти про трагедію в Княжичах

"Ще в серпні, коли адвокати просили повернути обвинувальний акт, я розумів, що суд піде їм на поступки. Я не можу сказати, що хтось взяв гроші, але коли за два засідання вирішили повернути обвинувальний акт назад до прокуратури, то це викликає певні думки. З 7 серпня до 5 лютого не відбувалося засідань, вони постійно переносились", — каже Олександр Орлов.

Додав, що бачив, як суддя розмовляла з адвокатами обвинувачених.

Прокуратура уже подала апеляційну скаргу на рішення Броварського суду.

Кривава трагедія в Княжичах Броварського району на Київщині сталася 4 грудня 2016-го року. Тоді спецпризначенці поліції постріляли оперативників та інспекторів Державної служби охорони. Загинули інспектори 24-річний Сергій Орлов, 25-річний Євген Куртєв, оперативники 25-річний Юліан Рудько і 27-річний Олександр Маніца та 31-річний Віталій Валецький — начальник столичного відділу управління Корпусу оперативно-раптової дії.

Зараз ви читаєте новину «Стрілянина в Княжичах: суд відмовився розглядати справу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути