Ексклюзиви
вівторок, 30 липня 2024 14:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Шпигун РФ "полював" на секретну документацію України
3

СБУ затримала у Харкові російського шпигуна, який «полював» на секретну документацію України
Фото: СБУ
СБУ затримала у Харкові російського шпигуна, який «полював» на секретну документацію України
СБУ затримала у Харкові російського шпигуна, який «полював» на секретну документацію України

Служба безпеки затримала шпигуна воєнної розвідки Росії, який готував нову серію ракетно-бомбових ударів по Харкову.

Основними цілями ворога були секретні місця зберігання важливої документації технічного характеру, повідомила 30 липня пресслужба СБУ.

"У такий спосіб окупанти сподівалися знищити технологічні документи, плани та креслення, які зберігаються у цих сховищах і необхідні для відновлення промислових підприємств області. Щоб скоригувати повітряну атаку, російська спецслужба завербувала громадянина РФ, який проживає у Харкові та працює в міському відділенні популярного банку. Для отримання координат цілей фігурант втемну намагався використати свою знайому - працівницю однієї з місцевих держустанов, яка має доступ до таємної інформації", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шестеро агентів ФСБ підпалювали військові авто

Під виглядом побутового спілкування у месенджері росіянин випитував у жінки про місця розташування таємних сховищ документації.

"Контррозвідка СБУ викрила шпигуна ще на початковому етапі його злочинної діяльності. Завдяки цьому було задокументовано кожен його крок, а на фінальному етапі спецоперації – затримано у власному помешканні. Крім того у ході розслідування було встановлено, що фігурант одночасно розвідував пункти базування Сил оборони у Харкові. Для цього він регулярно об'їжджав місто на власному авто та фіксував локації українських захисників на прихований відеореєстратор", - звітує відомство.

Шпигун був на прямому зв'язку з представником ГРУ. Комунікацію підтримували через анонімний чат у месенджері. Під час обшуку в помешканні затриманого вилучено російський паспорт, автомобільний відеореєстратор з відзнятими кадрами військових об'єктів та мобільні телефони із доказами спілкування з агресором.

Слідчі Служби безпеки повідомили зловмиснику про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України. Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує 15 років тюрми з конфіскацією майна.

Служба безпеки затримала на Харківщині агента воєнної розвідки РФ, який шпигував за військовими ешелонами Сил оборони. Залізничник-зрадник "зливав" у чат-бот російського ГРУ маршрути руху ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Шпигун РФ "полював" на секретну документацію України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути