неділя, 15 лютого 2015 14:16

Спецслужби затримали 5 бойовиків з угруповання "Гіві"

Спецслужби затримали 5 бойовиків з угруповання "Гіві"
"Гіві". Фото: russpatriot.ru

Українські спецслужби знешкодили диверсійну групу.

Про це йдеться у звіті РНБО на сайті відомства.

"У Донецькій області знешкоджено диверсійну групу, яка у складі незаконного формування "Сомалі" під керівництвом терориста на прізвисько "Гіві" чинила збройні напади на підрозділи сил АТО в аеропорту Донецька. Затримано п'ятьох бойовиків. Встановлено, що один з них – громадянин Російської Федерації на прізвисько "Кок", мешканець Воронезької області, незаконно прибув до України у листопаді 2014 року та був зарахований до бандформування "Восток". Із січня ц.р. його передали ватажкові "Гіві", який збирав з різних банд "головорізів" для боїв з українськими "кіборгами", - зазначається у звіті.

Як повідомляється, у затриманого вилучено паспорт громадянина РФ, військові квитки – російський та "ДНР", посвідчення окремої бригади "Беркут" та інші російські документи – страховий поліс, водійські права, свідоцтво про облік в податковому органі.

"Ще один бойовик – мешканець Криму на прізвисько "Циган". Колишній строковий військовослужбовець берегової охорони Феодосії серед перших зрадив присязі й отримав російський паспорт. Після спеціальної підготовки у російському спецтаборі у Таганрозі "Цигана" у складі "Сомалі" було відряджено до Донецька. Троє інших членів банди – бойовики "Косой", "Паук" та "Маляр" здобули досвід терористичної діяльності під Іловайськом, Ясинуватою, Макіївкою. Усіх трьох з січня ц.р. було відібрано до банди "Сомалі" для диверсійної роботи. У затриманих вилучено автомати, ПКМ, РПК, набої до них, спорядження диверсантів", - повідомили в РНБО.

Зараз ви читаєте новину «Спецслужби затримали 5 бойовиків з угруповання "Гіві"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути