Ексклюзиви
понеділок, 04 грудня 2017 09:56

Спецпризначенці постріляли поліцейських
7

Слідство у справі про стрілянину у селі Княжичі Броварського району на Київщині досі триває. Торік там у ніч проти 4 грудня спецпризначенці поліції постріляли оперативників та інспекторів державної охорони. Загинули п'ять чоловік: інспектори з Броварів 24-річний Сергій Орлов та Євген Куртєв, 25 років, оперативники 25-річний Юліан Рудько та Олександр Маніца, 27 років, а також начальник столичного відділу управління КОРД 31-річний Віталій Валецький.

Автор: Новое Время
  Спецпризначенці поліції постріляли оперативників  та інспекторів державної охорони. Загинули п'ять чоловік
Спецпризначенці поліції постріляли оперативників та інспекторів державної охорони. Загинули п'ять чоловік

Батько загиблого інспектора Сергія Орлова, Олександр Афанасійович — пенсіонер МВС. Протягом року він вів своє розслідування та проводив слідчі експерименти.

"Там дійсно розроблялася потужна спецоперація. Розвідники кілька днів спостерігали за будинком, який мала грабувати банда. Вони ні в якому разі не мали себе розкривати. Планів затримувати банду теж не було. Їм мали дати можливість винести все з будинку, затримання планувалося у Києві",- каже Орлов-старший.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Крищенко фігурує у справі стрілянини у Княжичах

Слідчі, які прибули на місце перестрілки, намагалися знищити якомога більше доказів, за словами Орлова. Розслідування не велося, доки у справу не втрутилася прокуратура.

"Крайнім у перестрілці зробили Валецького. На мертвого найлегше повісити усю провину. Валецький просто виконував наказ. Покарання мають нести вищі чини. Ті, хто керував і провалив операцію", - додав Орлов.

Автор: Цензор.НЕТ
  Спецпризначенці поліції постріляли оперативників  та інспекторів державної охорони. Загинули п'ять чоловік
Спецпризначенці поліції постріляли оперативників та інспекторів державної охорони. Загинули п'ять чоловік

У справі по Княжичах вже з десяток кримінальних статей. Офіційно підозрюваними в пограбуванні були двоє діючих співробітників полку Юрій Бурляй та Микола Клочков. І їхній друг - боєць АТО Олексій Токарев. Вони ж пограбували валютників в Києві на просп. Перемоги за три місяці до трагедії в Княжичах. Всі були одягнені в форму СБУ, були встановлені практично відразу всі підозрювані, але їх не затримали і навіть не усунули від роботи.

"Цих людей тільки зараз звільнили з поліції. Юрія Бурляя - в серпні, а Микола Клочков написав рапорт 26 листопада цього року", - додав батько загиблого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко назвав імена підозрюваних у перестрілці в Княжичах

Віталій Валецький народився в селі Іква Тернопільської області. В органи пішов працювати, як батько та старший брат. Після закінчення вищого навчального закладу Віталій залишився працювати в Києві. Пройшов всі атестаційні процеси та очолив відділ управління Корпусу оперативно-раптового дії (КОРД) Головного управління Нацполіціі Києва. У Віталія залишилися дружина та двоє дітей.

Автор: 24tv.ua
  Віталій Валецький
Віталій Валецький

25-річний Юліан Рудько з Чернівецької області до столиці перебрався після школи. Ще з підліткового віку хотів стати поліцейським. У Києві вступив до Академії внутрішніх справ, а потім влаштувався в структури МВС. Загинув поліцейський зі званням старшого лейтенанта, був оперуповноваженим управління оперативної служби в Києві. Юліана згадують, як спокійного і привітного хлопця. Був одружений, чекали з дружиною на первістка, дитина народилася після його загибелі.

Автор: 24tv.ua
  Юліан Рудько
Юліан Рудько

Його колега, 27-річний оперуповноважений Олександр Маніца працював у поліції з 2014 року. Не зміг знайти себе в цивільних професіях, а робота в правоохоронних органах йому подобалася, тому що вимагала чіткої самоорганізації. Колеги кажуть, що киянин був досвідченим і хорошим фахівцем. У загиблого поліцейського залишився 4-річний син.

Автор: 24tv.ua
  Олександр Маніца
Олександр Маніца

24-річний Сергій Орлов і 25-річний Євген Куртєв були старшими сержантами – молодшими інспекторами Броварського міжрайонного відділу управління поліції охорони. Сергій захоплювався спортом, любив музику. Ніколи не залишався осторонь від чужих проблем. На осінь цього року планував весілля.

Автор: 24tv.ua
  Сергій Орлов
Сергій Орлов

Євген був родом зі Свердловська, що на Луганщині. Перебрався до столиці ще до початку бойових дій. Був одружений.

Автор: 24tv.ua
  Євген Куртєв
Євген Куртєв


Генпрокуратура вручила підозри трьом особами, які організували та уможливили застосування вогнепальної зброї у селі Княжичі Київської області, де загинули 5 осіб. Поліцейського, якого було відсторонено від служби через стрілянину у Княжичах, поновили на посаді. Суд задовольнив вимогу позивача про грошове стягнення, розміром 51, 3 тис. грн за час вимушеного прогулу.

Зараз ви читаєте новину «Спецпризначенці постріляли поліцейських». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути