четвер, 30 січня 2014 05:11

Сніжний колапс у Маріуполі: магазини без хліба, дороги без транспорту
12

Фото: Фото: 0629.com.ua

29 січня у Маріуполі рівень сніжних опадів досяг критичної точки. Комунальники перестали справлятися із заметіллю. Особливо постраждали від негоди околиці міста.

За словами мешканки мікрорайону "Східний" Віри Амброщук, півдня звідси не їздили ні маршрутки, ні тролейбуси.

"Дехто пішов пішки на роботу. А тим, кому далеко добиратись, подзвонили, що на роботу не прийдуть. Дітей теж в школу не пустили, особливо тих, кому їхати кілька зупинок до школи. Вулиці пусті були до обіду. В магазини не привезли хліба. Добре, що один з супермаркетів свій хліб пече. Але там такі черги стояли, що всім, мабуть, не дісталось. У народа паніка почалась, скупають борошно, сіль, сигарети", - розповіла вона.

Власники машин, що залишили свої автомобілі у дворах, теж не могли виїхати. Таксисити теж відмовились курсувати по нечищених дорогах.

"Не пам'ятаю такої безпорадності у влади. В радянські часи просили про допомогу військових. І в сильніші заметілі сніг вчасно згрібали. Просто немає відповідальності у влади. Колись за таке знімали з посади", - зазначила Амброщук.

Проблеми виникли і на залізниці. Потяг Київ-Маріуполь не зміг доїхати до вокзала. Зупинився за кілька кілометрів. Після 3 годин очікування людей випустили з вагонів і вони самостійно добирались до вокзалу.

Також через негоду не прибув й поштовий автомобіль з кореспонденцією. Тому маріупольці залишились й листів, журналів і газет.

На трасі Маріуполь-Донецьк у сніговий полон попали більше 50 автомобілів. Деякі майже повністю замело снігом. У людей закінчується пальне, розрядились телефонии. Але спецтехніка не може до них добратись.

Як повідомляють у пресс-службі управління ДСНС Донецької області, зранку 29 січня рятувальникам довелось доставляти породіллю із селища Мангуш в пологовий № 1 Маріуполя на автоцистерні. "Швидка допомога" теж опинилась у сніговій пастці.

У відділі освіти Маріупольської міської ради повідомили, що школи міста закриваються на два дні. 30 та 31 січня оголошено карантин.

Зараз ви читаєте новину «Сніжний колапс у Маріуполі: магазини без хліба, дороги без транспорту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути