субота, 08 жовтня 2022 13:58

Спецтема: Війна Росії проти України

"Сміливий вчинок" – естонський міністр привітав українські спецслужби після вибуху на Кримському мосту

"Сміливий вчинок" – естонський міністр привітав українські спецслужби після вибуху на Кримському мосту
Міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу вважає, що за підривом Кримського мосту можуть стояти українські спецслужби. Фото: delfi.ee

За підривом Кримського мосту 8 жовтня можуть стояти українські спецслужби.

Україна давно заявила про мету зруйнувати міст. Про це у коментарі Delfi заявив міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу.

За його словами, позитивним моментом є те, що рух через міст зупинився. Естонський міністр назвав підрив мосту сміливим вчинком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибух на Кримському мосту ‒ що буде з продуктами на півострові

"Я вважаю, що ця ціль існує вже дуже давно. Естонія, безумовно, вітає це і вітає українські підрозділи спеціального призначення, які, ймовірно, керували цією операцією", – сказав Рейнсалу.

Він підкреслив, що міст має важливе символічне значення для Росії. Оскільки він з'єднує РФ із Кримським півостровом. Окрім того, він особливо важливий у логістичному плані.

Рейнсалу також припустив, що підрив мосту був запланований на цей день, і нагадав, що напередодні російський диктатор Володимир Путін відсвяткував 70-річчя.

На території тимчасово окупованого Криму вранці в суботу, 8 жовтня, трапилася "бавовна" в районі Керченського мосту. За офіційною російською версією, там стався "підрив вантажного автомобіля".

Підрив Кримського мосту може бути спецоперацією Служби безпеки України. У відомстві натякають на те, що мають відношення до масштабної пожежі, яка сталася в окупованому Криму вранці 8 жовтня. Про те, що це може бути спецоперація СБУ, повідомили одразу кілька видань.

Служба безпеки України прокоментувала інформацію про те, що вона може бути причетна до масштабної пожежі на Кримському мосту.

Зараз ви читаєте новину «"Сміливий вчинок" – естонський міністр привітав українські спецслужби після вибуху на Кримському мосту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути