Ексклюзиви
вівторок, 04 жовтня 2022 19:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Скільки міст, сіл і селищ звільнили ЗСУ: в ОП назвали цифру

Скільки міст, сіл і селищ звільнили ЗСУ: в ОП назвали цифру
Заступник керівника ОП Кирило Тимошенко наголосив, що на звільнених від росіян територіях тривають заходи з деокупації. Фото: ОП

Збройні сили України загалом звільнили від російських окупантів 1534 населені пункти, у тому числі 483 на Харківщині.

Про це під час брифінгу повідомив заступник керівника Офіса президента Кирило Тимошенко. Він наголосив, що на звільнених від росіян територіях тривають заходи з деокупації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Щоб не постраждати під час контрнаступу" – Гайдай анонсував евакуацію жителів Луганщини

"Вже деокуповано 1534 населених пункти. На території Донецької, Луганської, Миколаївської, Харківської та Херсонської областей триває відновлення роботи органів державної влади. У Харківській області вже звільнено 483 населені пункти. Слідчими підрозділами Національної поліції там здійснюються заходи щодо реєстрації воєнних злочинів", - повідомив він.

Тимошенко зазначив, що на звільнених від російських загарбників територіях організовано обласними військовими адміністраціями 1445 гуманітарних штабів.

Також Тимошенко зазначив, що понад 500 населених пунктів розміновано, роботу Національної поліції відновлено у 1,2 тис. населених пунктів, а органи місцевого самоврядування запрацювали у 1508 населених пунктах.

Він також додав, що на звільнених від російської армії територіях відновили роботу 933 медичних заклади, заклади освіти запрацювали у 981 населеному пункті, послуги соціального захисту громадяни отримують у понад тисячі населених пунктів, фінансовими послугами забезпечено 922 населені пункти.

"Щодо критичної інфраструктури. В цьому напрямку триває постійна робота. Вже у 67% населених пунктів відновлено газопостачання. Електроенергією забезпечено 976 населених пунктів. Водопостачання та водовідведення відновлено у майже 1 тисячі населених пунктах, а послугами мобільного зв'язку та інтернету вже користуються 950 населених пунктів", - повідомив Тимошенко.

Збройні сили України продовжують активно просуватися та займати населені пункти на Херсонщині.

Підрозділи ЗСУ зайшли в кілька населених пунктів на півночі Херсонської області: у Старосілля, Новодмитрівку, Велику Олександрівку, Малу Олександрівку, Давидів Брід. На це вказують дані карти Deepstatemap, яка опублікована 4 жовтня.

Судячи з карти, українські військові на цій ділянці фронту успішно форсували річку Інгулець. На окремих ділянках їм вдалося просунутися на майже 13 км.

Зараз ви читаєте новину «Скільки міст, сіл і селищ звільнили ЗСУ: в ОП назвали цифру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути