Ексклюзиви
неділя, 21 січня 2024 07:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Ситуація на фронті: Генштаб повідомив, де відбито найбільше атак ворога

Ситуація на фронті: Генштаб повідомив, де відбито найбільше атак ворога
Українські війська відбивають ворожі атаки на різних ділянках фронту. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські загарбники продовжують активно атакувати на різних напрямках фронту.

Найзапекліші бої тривають в районах Куп'янська, Авдіївки та Мар'їнки. Протягом минулої доби на фронті відбулося 80 бойових зіткнень. Про це вранці 21 січня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Загалом ворог завдав трьох ударів зенітними керованими ракетами С-300 по цивільній інфраструктурі Новоградівки Донецької області. А також чотирьох авіаційних ударів, здійснив 58 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

"Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали понад 40 приватних будинків та інша цивільна інфраструктура. Вночі російські окупанти завдали чергового авіаційного удару, застосувавши два ударних БпЛА типу Shahed-136/131. Силами та засобами протиповітряної оборони України знищено один ворожий дрон", - йдеться у повідомленні.

Авіаційних ударів зазнали Чернацьке та Середина-Буда Сумської області. Під артилерійським вогнем ворога опинилися понад 140 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

У зоні відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ "Північ" на Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна ситуація залишається без суттєвих змін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загарбники просунулися біля Куп'янська - ISW

У зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп'янському напрямку українськими захисниками відбито 21 атаку ворога біля Синьківки, Петропавлівки Харківської області та Стельмахівки Луганської області. На Лиманському напрямку ЗСУ відбили шість атак окупантів неподалік Тернів, Ямполівки Донецької області та ще сім атак в районах Серебрянського лісництва й Білогорівки Луганської області.

На Бахмутському напрямку Сили оборони відбили вісім атак противника поблизу Богданівки, Кліщіївки та Андріївки Донецької області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку.

"Наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи загарбникам значних втрат. Так, Сили оборони протягом минулої доби відбили 11 атак ворога в районі Авдіївки та ще 12 атак південніше Сєверного, Водяного, Первомайського та Невельського Донецької області", - повідомляє Генштаб.

На Мар'їнському напрямку українські воїни продовжують стримувати окупантів біля Георгіївки, Мар'їнки та Новомихайлівки Донецької області, де відбито шість атак. На Шахтарському напрямку ворог наступальних та штурмових дій не вів.

На Запорізькому напрямку українськими захисниками відбито атаку противника західніше Вербового Запорізької області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку Сили оборони надалі продовжують заходи із розширення плацдарму.

"Незважаючи на значні втрати, ворог не полишає спроб вибити наші підрозділи із займаних позицій. Протягом минулої доби противник здійснив 6 безуспішних штурмів позицій наших військ. Водночас, українські воїни активними діями завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту", - йдеться у повідомленні.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по шістьох районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки, одному зенітно-ракетному комплексу, складу боєприпасів та вузлу зв'язку противника.

Підрозділи ракетних військ уразили три райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, пункт управління та станцію радіоелектронної боротьби противника.

Російські війська 20 січня просунулися в районі Куп'янська - Сватового - Кремінної. Ймовірно, окупанти захопили село Крохмальне на Харківщині. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Геолокаційні кадри вказують на те, що російські війська захопили Крохмальне, що за 20 км на північний захід від Сватового.

Зараз ви читаєте новину «Ситуація на фронті: Генштаб повідомив, де відбито найбільше атак ворога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути