пʼятниця, 01 лютого 2013 13:05

Сирійські бойовики, які викрали українку, хочуть розмовляти з Рамзаном Кадировим

Сирійські бойовики, які викрали українку, хочуть розмовляти з Рамзаном Кадировим
Фото: kontinentusa.com

Викрадачі української журналістки Анхар Кочнєвої висунули нові умови її звільнення. Про це повідомив племінник Анхар Дмитро Астафуров, пише "Сегодня".

"Вони незадоволені переговорами з представниками МЗС України і хочуть, щоб як посередник між ними і нашою країною виступив президент Чечні Рамзан Кадиров. Вони довіряють йому, тому що він мусульманин. Цю інформацію я отримав від колишнього чоловіка Анхар - Дмитра Петрова. Він спілкується з викрадачами по скайпу", - зазначив Астафуров.

У той же час прес-секретар глави Чечні Альва Карімов заявив: "Я і багато моїх друзів у Росії уважно стежать за подіями, які розгортаються навколо Анхар Кочнєвої, і переживаємо за її долю. Я стверджую, що інформація про те, що викрадачі висловили бажання бачити Рамзана Ахматовича посередником у переговорах, недостовірна. Я маю досвід роботи у конфліктних точках і думаю, що таким чином хтось просто намагається скомпрометувати МЗС України. Мовляв, вони не займаються звільненням жінки. Хоча насправді це не так. Я думаю, що Рамзан Кадиров ніколи не виступав посередником у переговорах з терористами і ще кимось. Але заради порятунку людського життя він докладе максимум зусиль. Якщо, звичайно, МЗС України звернеться до нього офіційно через російське дипломатичне відомство. Але такого звернення не було. При цьому я хочу підкреслити, що Рамзан Ахматович засуджує дії тих сил у Сирії, які, прикриваючись гаслами про свободу, проливають кров і, використовуючи іноземну військову підтримку, сприяють фактичному руйнуванню Сирії, у якій розташовані численні мусульманські святині".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МЗС не намагалося врятувати засуджену до страти українку в Сирії - командир повстанців

У той же час у МЗС та Посольстві України у Сирії відмовилися розповісти про хід переговорів про звільнення Кочнєвої та про те, чи відомо їм, як почувається жінка. "Ситуація дуже делікатна. В інтересах самої ж Кочнєвої ми не можемо розголошувати ніякої інформації про цю справу", - заявив в.о. директора департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

Раніше міністр закордонних справ України Леонід Кожара офіційно попросив ЄС про допомогу у звільненні українських заручників у Лівії та української журналістки Анхар Кочнєвої у Сирії.

Зараз ви читаєте новину «Сирійські бойовики, які викрали українку, хочуть розмовляти з Рамзаном Кадировим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути