Ексклюзиви
четвер, 07 серпня 2014 18:29

СБУ оприлюднила докази плану бойовиків збити лайнер "Аерофлоту"

СБУ оприлюднила докази плану бойовиків збити лайнер "Аерофлоту"
Фото: tsn.ua

Служба безпеки України виклала в мережу ряд документальних доказів, які свідчать про намір бойовиків збити літак "Аерофлоту", а не малайзійський Boeing-777.

На наданих СБУ матеріалах видно місце перетину основних маршрутів рейсів МН-17 і AFL-2074, які проходять в небі недалеко від селища Первомайське, що знаходиться поряд з Донецьком. Але варто обумовити, що недалеко від міста Торез існує населений пункт з аналогічною назвою, поруч з яким і була позиція "Бука" терористів.

У розмові бойовиків, який був перехоплений СБУ, один з бойовиків на прізвисько "Хмурий" віддає наказ супроводжувати ЗРК "Бук" в район населеного пункту з назвою Первомайське. Крім того, "Хмурий" вказує, що дане місце знаходитися недалеко від Донецька, де "за мотелем не доїжджаючи Горностаївської" розміщувалася пускова установка.

Точні інструкції за місцем розташування "Бука" чути на 3:26

Проте, судячи з усього, бойовики переплутали назву населених пунктів і поїхали в селище Первомайське, яке знаходиться в 70 кілометрах від Донецька, замість необхідного місця у 20 кілометрах. З запланованого місця пасажирський літак "Аерофлота" мав бути вражений таким чином, щоб він упав на території контрольованій збройними силами. Той теракт був цинічно спланований як привід для початку відкритої агресії під масову загибель ні в чому не винних росіян. Про це розповів голова відомства Валентин Наливайченко.

Як вважають в СБУ, за планом керівництва РФ, вторгнення було заплановано на 18 липня, але помилка екіпажу ЗРК "Бук" перекреслила ці плани. Варто зазначити, що самі терористи, на думку Наливайченка, могли й не знати про справжню мету і отримували інформацію про політ військово-транспортного літака.

Зараз ви читаєте новину «СБУ оприлюднила докази плану бойовиків збити лайнер "Аерофлоту"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути