середа, 18 травня 2011 21:23

Літак Обами з другого разу приземлився "наосліп"

Літак Обами з другого разу приземлився "наосліп"

Літак президента США Барака Обами в умовах видимості "нижче мінімальної" тільки з другого разу приземлився в міжнародному аеропорту "Бредлі" в штаті Коннектикут.

За даними Управління цивільної авіації США, пілоти літака, на борту якого перебував Обама, не могли візуально спостерігати злітно-посадкову смугу через значну хмарність. Тому посадка була проведена за приладами, "наосліп".

Видимість в районі аеропорту становила близько трьох кілометрів, а висота нижнього краю хмарності коливалася від 100 до 330 метрів, що неприпустимо для лайнерів такого класу.

Втім, журналісти на борту президентського літака не помітили нічого незвичайного. Помічник прес-секретаря Білого дому Нік Шапіро підтвердив, що літак зробив над аеропортом зайве коло, але додав, що це незначно порушило графік президента.

Нагадаємо, саме в умовах поганої видимості в минулому році в авіакатастрофі загинув президент Польщі Лех Качиньський. Тоді президентський літак Ту-154 розбився під час заходу на посадку в аеропорту під Смоленськом. Всі 96 чоловік, що знаходилися на борту, загинули.

Зараз ви читаєте новину «Літак Обами з другого разу приземлився "наосліп"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути