Ексклюзиви
пʼятниця, 24 січня 2020 20:08

Із реабілітаційного центру звільнили 30 "рабів"
8

У Маріуполі на Донеччині з трудового рабства звільнили 30 чоловіків і жінок
Фото: dn.npu.gov.ua
У Маріуполі на Донеччині з трудового рабства звільнили 30 чоловіків і жінок
У Маріуполі на Донеччині з трудового рабства звільнили 30 чоловіків і жінок
У Маріуполі на Донеччині з трудового рабства звільнили 30 чоловіків і жінок
У Маріуполі на Донеччині з трудового рабства звільнили 30 чоловіків і жінок

У Маріуполі на Донеччині з трудового рабства звільнили 30 чоловіків і жінок. Група зловмисників підбирали людей серед алко-, наркозалежних і безхатченків. Утримували їх в будинку під назвою "Храм", де примушували до важкої праці.

Перебування потерпілого у фальшивому "реабілітаційному центрі" коштувало рідним 2 тис. грн на місяць. За один трудовий день за кожного працівника зловмисники отримували до 400 грн, повідомили у відділі комунікації обласної поліції.

"Фігуранти діяли під прикриттям благодійного фонду та релігійної спільноти. Окрім лідера, до складу угрупування входили керівники "Храмів", які забезпечували діяльність закладу, вербувальники, що постійно стежили за утримуваними, та охоронці, які виконували силові функції. "Працівників" набирали через оголошення в інтернеті, обіцяючи позбавити наркотичної або алкогольної залежності. Деяких кандидатів вербували на вулицях, користуючись їх важким становищем", - сказано в повідомленні.

Людей під наглядом вивозили на будівельні об'єкти до різних міст Донецької та Дніпропетровської області, де вони виконували тяжку роботу. За відмову працювати – били.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Директор-баптист і ізолятор за непослух: нові подробиці скандалу із торгівлею дітьми в інтернаті

"Фігуранти називали цей процес "трудотерапія". Курс лікування тривав від двох місяців до року. Оплата за працю, а також за перебування осіб в "реабілітаційному центрі" йшла на рахунок ватажка злочинної групи. За один трудовий день за кожного працівника зловмисники отримували до 400 грн. При цьому самі робітники отримували лише спальне місце і мінімальне харчування", - розповіли в поліції.

Поліцейські припинили діяльність одного з "центрів" та встановили осіб, яких утримували тут раніше. Крім того, у "реабілітаційному центрі" поліцейські виявили раніше засудженого 25-річного чоловіка, який більше року переховувався від поліції за грабіж.

Підозрюваних затримали. Це місцеві жителі віком від 31 до 37 років. Їм загрожує до 12 років в'язниці. Досудове розслідування триває.

На Житомирщині у тренінг-центрах під виглядом реабілітації від алко- та наркозалежності примусово утримували 80 осіб.

Зараз ви читаєте новину «Із реабілітаційного центру звільнили 30 "рабів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути