середа, 20 лютого 2013 15:14

Рівненські шахраї видурили у бабці 9 тисяч гривень – проводили "грошову реформу"

Рівненські шахраї видурили у бабці 9 тисяч гривень – проводили "грошову реформу"
Фото: podrobnosti.ua

76-річна жителька з села Новородчиці Острозького району Рівненщини позбулася заощаджень через власну довірливість. Марія Харитонівна повірила незнайомій жінці, яка зайшла на її подвір'я обміняти гривні на долари США. Гостя повідомила, що в країні терміново проводять грошову реформу.

Жінка приїхала у село на червоному автомобілі. Зайшла на подвір'я до бабці і представилася соціальною працівницею.

"Як не дивно, Марія Харитонівна їй одразу повірила. Гостя сказала, що з наступного дня гривні більше не будуть в обігу. Тож їх треба поміняти на долари США, бо тепер нібито будуть розраховуватися тільки ними", - розповідають у Новородчицях.

Незнайомка люб'язно запропонувала бабці свої послуги - одразу забрати у неї гривні, щоб потім обміняти на іноземну валюту. Довірлива селянка винесла їй 9 тисяч гривень, які давно уже відкладала із пенсії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аделаджа просуває своїх депутатів у Київраду

Отримавши гроші шахрайка тут же попрощалася і сіла в автомобіль. Бабця годину обдумувала, чи вірно вчинила з грошима. Врешті подзвонила сільському голові Василю Кадлубіцькому. Той негайно викликав міліцію і описав прикмети "липової" соцпрацівниці та її транспорт.

На щастя ошуканої селянки, її кривдницю вдалося зловити уже за годину. Червоний легковик затримав патруль ДАІ.

"На одній з вулиць Острога помітили та зупинили червону "дев'ятку" – "ВАЗ 2109", - каже Сергій Мартинюк, начальник Острозького відділу ДАІ. – "В салоні авто був чоловік-водій та дві жіночки. За описом вони були дуже схожі на тих, кого ми розшукували. Під час огляду у підозрюваних виявили 9 тисяч гривень, про які розповідала пенсіонерка. Автомобіль забрали на штраф майданчик, а затриманих відвезли до міліції. Підозрювана у шахрайстві – 43-річна жителька Чернігівської області".

Заощадження бабці обіцяють скоро повернути.

Зараз ви читаєте новину «Рівненські шахраї видурили у бабці 9 тисяч гривень – проводили "грошову реформу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути