Ексклюзиви
субота, 16 липня 2022 16:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни укріплюють позиції у Херсоні

Росіяни укріплюють позиції у Херсоні
Росіяни постійно обстрілюють населені пункти, що звільнили ЗСУ. Фото: t.me/denisova_liudmyla

Російські окупанти у тимчасово захопленому Херсоні намагаються укріплювати свої позиції.

По місту з'являється дедалі більше блокпостів, особливо контролюють мікрорайони Острів та Таврійський. Про це у Facebook повідомляє Херсонська обласна військова адміністрація.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колаборанта Херсонщини Сальдо могла отруїти ФСБ

"В цілому ситуація в області залишається напруженою. Вибухи, обстріли, пожежі та пошкоджена інфраструктура – за повні 142 дні повномасштабного вторгнення РФ низка населених пунктів Херсонщини практично знищена. Люди масово тікають з окупованих сіл, випущена худоба підривається на мінах. А в деяких тергромадах без світла і води люди живуть місяцями", – йдеться у повідомленні.

Херсонщину можна залишити лише двома шляхами – через тимчасово окупований Крим та Запорізьку область. Дорога займає два, а інколи й більше днів. Люди вимушені ночувати в полях, аби виїхати з окупації.

На сьогодні 44 населені пункти області вже звільнені від окупантів, проте вони перебувають під постійним обстрілом. Адже окупанти хочуть повернути втрачені позиції.

Колаборанти та окупанти виїхали з будівлі Херсонської обласної державної адміністрації. Останні два дні вони розташовуються в інших місцях.

Депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань вважає, що це свідчить про провал планів окупантів на проведення псевдореферендуму. Вже немає достеменної інформації, що окупанти продовжують готуватися до нього.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни укріплюють позиції у Херсоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути