Ексклюзиви
середа, 27 вересня 2023 20:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни готують спробу прориву на Лимано-Куп'янському напрямку

Росіяни готують спробу прориву на Лимано-Куп'янському напрямку
Сили оборони України відбили атаки росіян, повідомив Генеральний штаб ЗСУ. Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua

На Лимано-Куп'янському напрямку російські окупаційні війська формують 12 штурмових рот чисельністю близько 2 тис. осіб, аби намагатися пробити оборону Збройних сил України.

Ворог тривалий час намагається це зробити, однак успіху не має. Про це сказав начальник пресслужби Східного угруповання військ Збройних сил України Ілля Євлаш в ефірі телемарафону, повідомив "Укрінформ".

"Зараз ми фіксуємо перехоплення про те, що ці мобілізовані війська висловлюють негативні настрої, бунтівні, збираються складати зброю. Це свідчить про те, що у них відсутні будь-які успіхи", – повідомив Євлаш.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ показали, як знищили склад окупантів на Донеччині

"Вони (російські окупанти. – Gazeta.ua) за минулу добу не проводили жодного бойового зіткнення, жодних штурмів, проте й надалі продовжують інтенсивно застосовувати авіацію. 14 разів обстрілювали наші позиції, використовуючи штурмовики Су-25 і гелікоптери Ка-52, завдали 579 обстрілів. Зараз вони працюють на максимально граничних дистанціях зі своєї артилерії, аби убезпечити свої системи від нашого потужного вогневого ураження", – розповів Євлаш.

Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку і наступальні дії на Бахмутському. Відбили атаки росіян на Бахмутському, Мар'їнському і Шахтарському напрямках, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

За 581 день українські воїни знищили понад 276 990 окупантів, 8950 броньованих машин ворога, 20 кораблів і катерів, 4675 танків, 316 гелікоптерів і 315 літаків.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни готують спробу прориву на Лимано-Куп'янському напрямку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути