четвер, 21 липня 2022 14:38

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія використала до 60% запасів ракет – розвідка

Росія використала до 60% запасів ракет – розвідка
Радянські запаси у країни-окупантки великі. Фото: pixabay.com

Росія із початку повномасштабного вторгнення в Україну використала до 60% усіх своїх ракет.

Радянські запаси у країни-окупантки великі. Тому підрахувати кількість снарядів достатньо складно. Про це під час брифінгу 21 липня заявив представник Головного управління розвідки України Вадим Скібіцький, передає Gazeta.ua.

"Стосовно високоточного озброєння, як заявляє Росія, це системи "Іскандер", "Калібр", крилаті ракети повітряного базування - Х101, Х555. То за нашими підрахунками, на сьогодні використано від 55 до 60% тих запасів, які були до війни", – заявив Скібіцький.

Найбільше Росія витратила ракет комплексу "Іскандер", у зв'язку з чим давно їх вже не застосовувала.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ гатить по мирній Миколаївщині, а звітує про обстріл "командних пунктів" – Кім

Також через міжнародні санкції Росія має проблеми під час виробництва нових ракет. Однак вона має достатньо старих радянських запасів.

"Це і крилаті ракети, ті ж самі Х22. Які, в тому числі застосовувалися вже двічі з території Білорусі. Інші крилаті ракети, повний набір реактивних снарядів – "Смерч", "Ураган", БМ-21 "Град", різного роду авіаційні бомби. Все, що залишилося від Радянського союзу, а запаси дуже великі й підрахувати, скільки там залишилося дуже складно", – додав Скібіцький.

У Чорному морі на бойовому чергуванні перебувають три ворожі носії оперативно-тактичних ракет "Калібр". Водночас в Азовському морі морські комунікації продовжують контролювати шість ворожих кораблів і катерів.

В оперативному командуванні "Південь" фіксують пересування корабельного складу противника в Чорному морі. Розглядають два варіанти дій окупанта. Перший – передислокація корабельного складу в місця, де їх не дістануть українські ракети. А також можлива підготовка до нового маневру в морі.

Зараз ви читаєте новину «Росія використала до 60% запасів ракет – розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути