Ексклюзиви
четвер, 06 жовтня 2022 14:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Російська мобілізація у Севастополі – як водіям та трактористам "промивають мізки"

Російська мобілізація у Севастополі – як водіям та трактористам "промивають мізки"
Під час мобілізації в тимчасово окупованому Севастополі військкомати найбільшу увагу приділяють водіям і трактористам. Фото: slovoidilo.ua

Під час мобілізації в тимчасово окупованому Севастополі військкомати найбільшу увагу приділяють водіям і трактористам.

Так, в 1-й міській лікарні повістки отримали водії швидкої допомоги в повному складі. А на виноробному підприємстві "Золота балка" мобілізували всіх трактористів. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

Мобілізованих розміщують у військовому містечку 810-ої бригади морської піхоти. За останній тиждень туди прибуло близько 300 новобранців.

"Мобілізовані проходять прискорену базову бойову підготовку під курівництвом інструкторів з 47 мотострілецької дивізії та 810 бригади. Найбільша увага приділяється підготовці екіпажів БМП, БТР та РСЗВ "Град". Зразки сучасної військової техніки відсутні. Окремо готуються підрозділи снайперів та саперів. Опрацьовуються дії в складі БТГр та малими групами", ‒ повідомляють у розвідці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Хай ховається, що хоче робить…" – як російські військові "агітують" родичів їхати на війну

Більшість мобілізованих ‒ чоловіки старші 40 років. Серед них – учасники російських воєн в Ічкерії, декілька "афганців". Значна частина колишніх військових ЗСУ, які після окупації залишись на території Криму.

"Зі стоянки довготривалого зберігання бойової техніки 810-ої бригади зняті зі зберігання всі САУ 2С3 "Акация" та ЗСУ-23-4 "Шилка", які вдалося привести в мінімально робочий стан. Частина особового складу вже виїхала на Донецький та Херсонський напрямки", ‒ йдеться у повідомленні.

Українській розвідці відомо, що перед відправкою в зону бойових дій з мобілізованими проводяться спеціальні заняття з "політичної підготовки". Їм розповідають, що нібито "українське керівництво вже давно отримало та поділило кошти за здачу територій". Мобілізованим кажуть, що їм не доведеться брати участь у реальних бойових діях, "необхідно просто для виду постріляти".

Розповідають також, що вибухи в Криму нібито "погоджені з Путіним, тож все під контролем". Говорять стандартну фразу: "Ми ще нічого не починали". Мобілізованих переконують, що Китай скоро надасть сучасні ракети, які будуть зносити українські міста "під нуль", а РФ "свої ракети поки що береже".

Мобілізовані росіяни у Бєлгородській області підняли бунт. Скаржаться на байдуже ставлення до них військового керівництва. Вони заявили, що їх приблизно 500 осіб зі зброєю і вони не приписані до жодної частини. Відео, записані "мобіками", опубліковано на YouTube.

21 вересня президент Росії Володимир Путін оголосив про часткову мобілізацію росіян. Призову підлягатимуть нібито тільки громадяни, які перебувають у запасі. Пізніше з'ясувалося, що в указі про мобілізацію є таємний пункт, який дає змогу Міноборони країни призвати на війну більш як 1 млн людей, здебільшого із сіл.

Зараз ви читаєте новину «Російська мобілізація у Севастополі – як водіям та трактористам "промивають мізки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути